Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Het team van Chocolaterie Zuccotto op reis naar Ecuador

Het team van Chocolaterie Zuccotto op reis naar Ecuador
IJsselstein Geplaatst 23 juni 2018

Het zal velen niet ontgaan zijn dat het team van Chocolaterie Zuccotto naar Ecuador gereisd zijn om de oorsprong van de chocolade op te zoeken.

Onze chocolade uit Ecuador komt bij Freshcosta vandaan. Freshcosta zet zich heel erg in voor de kwaliteit van chocolade, voor zowel natuur als mens. Luis, van Freshcosta, nodigde het team van Chocolaterie Zuccotto uit om in Ecuador te komen kijken hoe de cacao geproduceerd wordt die het team de winkel gebruiken. Die uitnodiging namen ze graag aan.

Laden...

Van Boon tot Bonbon - De chakra van Vincente en Daniel

Luis van Freshcosta nam ons mee naar Archidona, een plaatsje in het Amazonegebied van Ecuador, waar hij ons voorstelde aan Vicente en Daniel. Vicente is de eigenaar van een ‘chakra', een stuk grond diep in het regenwoud waar door middel van agroforestry cacao verbouwd wordt. Hier kom je alleen na een flinke wandeling, met je laarzen door de modder. Maar dat was het waard. Een deel van de cacao, die Freshcosta verwerkt, komt hier vandaan.

De cacaobomen op de chakra groeien in hun natuurlijke omgeving, tussen allerlei andere bomen en planten in. Omdat de cacaobomen veel onderhoud nodig hebben en om niet elke dag het hele stuk te hoeven lopen verblijven de cacaoboeren doordeweeks vaak in een hutje in de jungle. Één keer per week wordt dan de oogst naar het nabijgelegen plaatsje Archidona gebracht.

Laden...

van Boon tot Bonbon - Hoe cacaobonen groeien

Daniel (van de chakra) liet ons zien hoe cacaobonen groeien. Van bloem, minivrucht tot cacaopods. De bonen ontwikkelen zich binnenin de vruchten van de cacaobomen, ook wel pods genoemd. Wanneer de pods rijp zijn worden ze meestal geel of oranje van kleur. De cacaobonen binnenin de pods zijn omhuld met een wit vruchtvlees dat erg zoet is, en daardoor een populaire snack is onder de lokale bevolking. Daniel eet het echter niet op want het witte vruchtvlees is een belangrijk onderdeel van het proces om van de cacaobonen chocolade te kunnen maken.

Laden...

Volg de Facebook pagina van Chocolaterie Zuccotto voor meer....

 


Meer informatie | www.zuccotto.net

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.




« terug

Chocolaterie Zuccotto