Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Boekpresentatie ‘Kantelaars van de Sixties’ door Patrick Bakkenes

Boekpresentatie ‘Kantelaars van de Sixties’ door Patrick Bakkenes
IJsselstein Geplaatst 25 november 2019

Vrijdag 15 november vond in boekhandel Athenaeum op het Spui te Amsterdam de boekpresentatie plaats van ‘Kantelaars van de Sixties.

Twaalf interviews over de erfenis van een tijdperk', door de uit IJsselstein afkomstige schrijver en dichter Patrick Bakkenes (1985).

In Kantelaars van de Sixties wordt in twaalf intrigerende interviews met Nederlandse activisten, kunstenaars en politici, een blik geworpen op de vraag: waaruit bestaat de zogenoemde erfenis van dat iconische tijdperk, de ‘Sixties'? Die erfenis is nog steeds een actueel punt van discussie. Wij plukken namelijk vandaag de dag nog steeds de, volgens sommigen wrange, vruchten daarvan.

Aan het woord komen Louis van Gasteren, Arie van der Zwan, Hedy d' Ancona, Willem de Ridder, Marjolein Kuijsten, Roel van Duijn, Hans Plomp, Iris de Leeuw, Bunk Bessels, Phil Bloom, Armand en Marius Ernsting. Gedurende de jaren zestig waren zij betrokken bij de totstandkoming van ingrijpende maatschappelijke en culturele kantelingen binnen de bestaande orde. Kantelingen waarvan de echo tot op heden doorklinkt. Vijftig jaar later kijken ze terug.

Van Provo tot de studentenbeweging, van de tweede feministische golf tot de eerste twee edities van Lowlands. Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod, aan de hand van bijzondere inzichten en enerverende anekdotes.

Laden...

De boekpresentatie werd geopend met een toespraak van Roel van Duijn, een van de oprichters van Provo en tevens initiator van de Kabouterbeweging. Vervolgens werd Patrick geïnterviewd door Peter de Rijk van uitgeverij In de Knipscheer over de totstandkoming van zijn boek. Van de in het boek geïnterviewde personen waren onder meer Arie van der Zwan, Phil Bloom, Marjolein Kuijsten, Hans Plomp en Marius Ernsting aanwezig, evenals een groot aantal andere betrokkenen uit de jaren zestig.

De eerste twee exemplaren van ‘Kantelaars van de Sixties' werden door Patrick uitgereikt aan de nabestaanden van Louis van Gasteren en Armand, de twee geïnterviewden die helaas overleden voor het gereedkomen van het boek. Joke Meerman, weduwe van Louis van Gasteren en Hanne van Loenhout, zus van Armand, namen de boeken in ontvangst. Na een langdurige signeersessie bleef het nog lang onrustig in Amsterdam...

‘Kantelaars van de Sixties | Twaalf interviews over de erfenis van een tijdperk' is verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen via Bol.com: www.bol.com/nl/p/kantelaars-van-de-sixties/9200000122049506

 

 


Meer informatie | Facebook pagina Patrick Bakkenes

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Eet- en Drinkhuis