Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
23
1
2
3
4
5
6
7
24
8
9
10
11
12
13
14
25
15
16
17
18
19
20
21
26
22
23
24
25
26
27
28
27
29
30
 
 
 
 
 

Truus Kramer uit Hulsel al ruim etmaal vermist: waarschijnlijk gezien in Boxtel

Truus Kramer uit Hulsel al ruim etmaal vermist: waarschijnlijk gezien in Boxtel
Geplaatst 30 april 2019

Ze wordt al een etmaal vermist, de licht dementerende Truus Kramer (76) uit Hulsel, en haar doodongeruste familie is met man en macht naar haar op zoek.

"Maar dat is lastig als je niet weet waar ze is", aldus haar zoon Bart Kramer.

Bart Kramer rijdt dinsdagochtend in Boxtel, waar een bewoner van de Oirschotseweg denkt haar rond 09.15 uur te hebben gesignaleerd. ,,De man was niet 100 procent zeker. Je let niet altijd heel goed op wie er voorbijkomt."

Truus Kramer werd maandagochtend als vermist opgegeven, toen haar broer bij haar voor de gesloten deur stond om een bezoekje af te leggen. Hij ging onverrichterzake naar huis om het later nog eens te proberen. Andermaal werd de deur niet opengedaan, en bezorgd belde hij haar zoon Bart. ,,Ik ben meteen gaan kijken, dacht dat ze misschien was gevallen. Maar nee. Ik zag wel dat haar fiets weg was".

Internetbankieren
Bart waarschuwde meteen zijn broer en zus, waarna ze op zoek gingen in de omgeving van Hulsel en Bladel, maar hun moeder was en bleef spoorloos. Een blik op internetbankieren wees tot hun stomme verbazing uit dat hun moeder om 15.30 uur bij de Jumbo in Breda had gepind. ,,Als ik haar had gevraagd om 45 kilometer naar Breda te fietsen had ze niet geweten welke kant ze op zou moeten."

Kramer reed in allerijl naar de betreffende Jumbo en bekeek daar de camerabeelden, van zowel in de winkel als van daarbuiten. ,,Ze heeft daar boodschappen gedaan. Heel rustig, er leek niets aan de hand. Op de camerabeelden van buiten de zaak konden we zien dat ze met de fiets was." De zoektocht ging verder, door familie, vrienden van de familie en de inmiddels gealarmeerde politie. ,,De politie kan ook geen gsm uitpeilen, want die heeft ze thuis laten liggen."

Dinsdagochtend, nadat ze bijna 24 uur was vermist, kreeg de familie een telefoontje dat Truus tussen Oirschot en Boxtel was gezien. Iemand die naar haar werk ging had haar daar langs de weg zien wandelen. ,,De politie rijdt hier nu rond met twee auto's, en wij ook. Familie van mijn moederskant heeft flyers gemaakt, die ze in Tilburg en Breda gaan ophangen."

Karakter
Tot nu zijn alle acties zonder resultaat. Dat een bewoner van de Oirschotseweg haar gezien denkt te hebben, doet de hoop weer even opvlammen dat ze haar nu snel zullen vinden. Een geluk bij een ongeluk is dat ze fysiek niks mankeert. ,,Dat blijkt wel uit het feit dat ze van Hulsel naar Breda fietst. Ze loopt ook stevig door."

Bart Kramer hoopt dat mensen die haar zien ofwel direct met de politie bellen, maar liever nog naar hemzelf op 0651-781191. ,,Ze is bijna helemaal grijs, heeft nog wat rood haar van zichzelf. Ze draagt een bril en heeft sproeten. Ze draagt een lichte spijkerbroek en een donkerblauwe, bijna zwarte jas. En na een hele nacht op straat, of waar ze dan ook is geweest vannacht, zal ze er toch minder fraai uitzien." Zelf om hulp vragen of haar familie bellen zal ze niet snel doen, denkt hij. ,,Dat zit niet in haar karakter en dat brengt dementie ook wel met zich mee. Ik denk eerder dat, als ze wordt aangesproken, ze het liefst wegloopt. Als je haar aanspreekt, merk je wel dat ze dementerend is."

Het is de eerste keer dat zijn moeder is weggelopen. ,,Ze is wel vergeetachtig, maar dit is nog nooit gebeurd."

Bron: Eindhovens Dagblad

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen