Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< februari 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
 
1
2
6
3
4
5
6
7
8
9
7
10
11
12
13
14
15
16
8
17
18
19
20
21
22
23
9
24
25
26
27
28
29
 

Titanenstrijd in middenmoot

Titanenstrijd in middenmoot
IJsselstein Geplaatst 9 april 2019

Het vorig weekend won IJsseloever Heren 1 een belangrijke uitwedstrijd, die tegen HCAS, met 5-1. Door die winst staan ze op de 9e plek in de poule.

Te gast is dit keer het Heren 1 team van Alecto. Vrijdag 5 april wist het team uit Leiderdorp uit bij Groningen te winnen met 0-2. Alecto Heren 1 staat op de 8e plek met drie punten meer. Op papier ziet het er uit dat de twee teams dan redelijk aan elkaar gewaagd zijn.

In de eerste helft komt IJsseloever goed van start. Er wordt direct op de aanval ingezet. Gedurende 10 minuten speelt het spel zich voornamelijk af in en rond de cirkel van Alecto. Dit wordt gevolgd door 10 minuten waarin Alecto de boventoon voert. In het laatste deel van de eerste helft worden door beide teams kansen gecreëerd. De meeste strafcorners in de eerste helft zijn voor Alecto. IJsseloever verdedigd goed en houdt het doel schoon. In de 34e minuut maakt Mats Oude Groen vanaf de linkerzijde van het doel een goede actie. Hij weet de Alecto verdediging te passeren en de bal in de cirkel te spelen. Daar is Mitch Vermeij attent en komt met de bal voor het doel waar hij op fraaie wijze de bal langs de keeper weet te werken en scoort 1-0. Met die stand gaan de teams de rust in.

IJsseloever start de tweede helft met een een flink offensief en weet Alecto flink onder druk te zetten. In de 7e minuut is er voor Alecto een fraai kans, welk benut wordt. Het staat dan 1-1. De wedstrijd lijkt dan te ontaarden in een ware titanenstrijd. Beide teams proberen dan de wedstrijd naar zich toe te trekken. De meeste kansen zijn daarbij voor IJsseloever. Ook de meeste strafcorners zijn voor IJsseloever. De laatste minuten van de wedstrijd wordt voor beide teams een race tegen de klok. Met fraai hockey wordt de wedstrijd afgerond en eindigt in een gelijkspel.
IJsseloever H1 - Alecto H1: 1-1

Door dit gelijkspel behouden Alecto en IJsseloever hun plek op de 8e, respectievelijk 9e plek in de poule. Phoenix wint van HCAS stijgt naar de 6e plek. Groningen wint van Ede, waardoor Ede een plek zakt en op de 7e positie in de poule komt te staan. Groningen blijft aanvoerder in de poule.
Op 14 april speelt IJsseloever Heren 1 uit, bij Were Di Tilburg. De volgende thuiswedstrijd is op 28 april, tegen Ede H1. Thuiswedstrijden worden gespeld op Sportpark IJsseloever, aan de Zomerdijk 42 in IJsselstein.
Voor meer informatie over wedstrijden van IJsseloever, kijk op www.hcij.nl

 

Tophockey in IJsselstein


Meer informatie | www.hcij.nl | Bron & foto: Tony Buijse

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Chocolaterie Zuccotto
A NAAR B KOERIERS
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren