Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< april 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
1
2
3
4
5
6
7
15
8
9
10
11
12
13
14
16
15
16
17
18
19
20
21
17
22
23
24
25
26
27
28
18
29
30
 
 
 
 
 

Tessels goed voorbereid aan de start in Portimão

Tessels goed voorbereid aan de start in Portimão
Lopik Geplaatst 12 september 2018

Aanstaand weekend rijdt Wayne Tessels op Portimão, een circuit waar de coureur uit Lopik onlangs een goed test heeft afgelegd om zo goed voorbereid te kunnen beginnen aan de eerste training in Portugal.

Het CromeBurner Wayne's Racing Team maakt zich op voor het tweede deel van het World Supersport seizoen.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne's Racing Team reizen deze week af naar Portugal voor hun zevende race van het seizoen in het World Supersport kampioenschap. Na een lange zomerstop van ruim twee maanden is het dan ook weer de hoogste tijd om te gaan racen. Tessels en zijn team waren onlangs met veel andere WK-rijders aan het testen op Portimão. Het Portugese circuit is voorzien van een nieuwe asfaltlaat, waardoor het zeer nuttig was om te kijken hoeveel grip de baan zou bieden. Tijdens de tweedaagse test wist de 24-jarige coureur een goed gevoel op te bouwen, de afstelling van de motor te verbeteren en snelle rondetijden te klokken. Tessels kan zo dus goed voorbereid beginnen aan het raceweekend.

Wayne Tessels: ‘Portimão is een circuit waar ik erg graag kom. De tweedaagse test is goed verlopen. Het was ook belangrijk er te zijn, omdat bijna alle WK-teams aan het testen waren. Het nieuwe asfalt bleek iets minder grip te geven dan we hadden verwacht. Ook kon ik merken tijdens de test dat mijn rijstijl aan het veranderen is op de Kawasaki ZX-6R, iets wat positief is. Tijdens de tweede dag kon ik mijn tijd flink verbeteren en we stonden er ook goed bij ten opzichte van de concurrentie. Alle teams hebben hard gewerkt in de zomerstop en is het prettig om tijdens de test te merken dat we stappen hebben gezet. Ik ga daarom ook met een goed gevoel beginnen aan het raceweekend en ik hoop daar de stijgende lijn te kunnen doortrekken.'

Vrijdag 14 september beginnen de trainingen in Portugal en de World Supersport wedstrijd start zondag 16 september om 13:45 uur plaatselijke tijd. (14:45 NL tijd)

 


Meer informatie | waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

SBP outdoor Bergeijk - Weebosch
Allesvan Hooge en Lage Mierde, Hulsel en Reusel voor verenigingen
Dolfinarium - Harderwijk Show Themapark Zeedieren
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Rijwielhandel Zomerdijk