Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Tessels klaar voor tweede seizoenshelft na leerzame zomerstop

Tessels klaar voor tweede seizoenshelft na leerzame zomerstop
Lopik Geplaatst 27 augustus 2018

Wayne Tessels heeft in de lange zomerstop van de World Supersport zeker niet stilgezeten.

Fotograaf: Henk Mannes

Tessels werkte met een Kawasaki Ninja 400 onder andere aan zijn bochtensnelheid en de coureur uit Lopik kende een goed weekend in de OW Cup op Oschersleben. Nu is de focus op de start van de tweede seizoenshelft met een test en raceweekend in Portimão.

De laatste wedstrijd van de World Supersport van Wayne Tessels dateert van 8 juli. Vervolgens brak er een lange zomerstop van ruim twee maanden aan, tevens een goed moment om de eerste zes races met het team te evalueren. Eén van de dingen die verbetert kon worden was de bochtensnelheid van Tessels. De Supersport motor vergt een andere manier van rijden dan de Superstock 1000 machine en het klinkt makkelijker dan het is om dit even aan te passen.

Om de bochtensnelheid te verbeteren werd er door Kawasaki Nederland en Arie Molenaar Motor een Kawasaki Ninja 400 ter beschikking gesteld. Tessels trainde onder ander op het TT Circuit Assen en Pottendijk in Emmen. Daarnaast werd er ook getraind met de Supermotard en deed de 24-jarige coureur mee aan een Flat Track wedstrijd, waar Tessels een derde plaats wist te scoren.

Het OW Cup evenement in Oschersleben was een mooie gelegenheid voor Tessels om zijn trainingservaringen in de praktijk te brengen op de Kawasaki ZX-6R. Het was goed om te zien dat de manier van rijden anders was geworden en Tessels noteerde op een zo goed als standaard motor snelle rondetijden. In de ingekorte eerste wedstrijd werd Tessels na een slechte start nog tweede en was hij op weg naar de eerste plaats. In de tweede manche jaagde de Kawasaki-rijder op de eerste plek, totdat hij een klein technisch probleem kreeg en de pitstraat moest opzoeken.

Nu gaat de volledige focus op de tweede helft van het World Supersport seizoen. In het weekend van 14 t/m 16 september wordt er geracet op Portimão. Om maximaal voorbereid aan de start te verschijnen gaat het ChromeBurner Wayne's Racing Team aankomende week twee dagen testen op het Portugese circuit.

Wayne Tessels: ‘Ik kan wel zeggen dat we een goede en nuttige zomerstop hebben gehad. Na de race in Misano hebben we een goed evaluatie gehad met het team en daar zijn een aantal verbeterpunten uit naar voren gekomen. Ik heb hard gewerkt aan mijn bochtensnelheid en mijn manier van rijden. Het was fijn om te merken dat er verbetering zichtbaar was in Oschersleben. Ik kijk dan ook erg uit naar het laatste deel van het World Supersport seizoen, om zo met het team op een sterke manier het jaar af te sluiten!'

 


Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Chocolaterie Zuccotto
TriKyRa Licht & Geluid