Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Jeugd NK - finale Nationale Competitie Polsstokverspringen

Jeugd NK - finale Nationale Competitie Polsstokverspringen
Polsbroekerdam Geplaatst 27 augustus 2018

Friese jeugd domineert op NK jeugd voor polsstokverspringen en de Nationale competitie prooi voor Hollandse klassementswinnaars.

Friese jeugd domineert op NK jeugd voor polsstokverspringen

Afgelopen zaterdag vond in Polsbroekerdam het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd plaats. Hierbij waren de beste Friese en Hollandse jeugdspringers uitgenodigd om te strijden voor de titels. De vlaggen werden gehesen door burgemeester Laurens de Graaf uit Lopik en daarna trok hij de lootjes, waarbij onder andere een ballonvaart gewonnen kon worden. De wedstrijd verliep stroef met een flink aantal regenpauzes, echter bleven de jeugdspringers geduldig wachten op hun kansen.

Roy Velis (Benschop) werd met 11.32 meter de enige Hollandse winnaar. Hij won in 2014 voor het eerst en won het Nederlands Kampioenschap vervolgens vijfmaal achtereen, iets wat geen enkele andere springer eerder deed. Dit bewijst de overmacht van Roy in de jeugdcategorieën. Tijdens de wedstrijd in Polsbroekerdam kwam Mads Tolsma (Berlikum) het dichtste bij (10.68 meter), echter sloeg ook hij een groot gat met de concurrentie. Nummer drie werd Erwin Lefferts (Buitenpost). In de categorie tot en met 10 jaar wisten Hollandse talenten geen potten te breken. Linschotenaar Julian van der Wind kwam met 8.60 meter een halve meter tekort voor het podium. Sietse Lefferts (Buitenpost) won hier de wedstrijd. Met zijn afstand van 10.45 meter liet hij zien ook al klaar te zijn voor de volgende jeugdcategorie.

Bij de meisjes (11/12 jaar) presteerde de Benschopse Meike Zijderlaan erg goed. Ze sprong een nieuw persoonlijk record en kwam uit op 9.56 meter, waarmee ze het brons veroverde. Bijna net zover kwam Nikita van Dijk (Kamerik), die ook een persoonlijk record sprong. Echter kwamen beide bijna een meter tekort om Hilde van der Weij (St. Jacobiparochie) van de titel af te houden. Zij kwam tot een formidabele jeugdafstand van 10.31 meter. Ook in de meisjes tot en met 10 jaar sprong een Hollands meisje haar beste afstand ooit. Lisanne Cazant (Kockengen) kwam tot 8.16 meter en pakte hiermee de tweede plaats. Berber Haanstra (It Heidenskip) pakte hier de titel met 8.40 meter, waardoor drie van de vier titels naar Friesland gingen.

Aankomende zaterdag (1-9) zal het Nederlands Kampioenschap plaats vinden in Burgum (FR).

Winnaar jeugd NK - Roy Velis

Nationale competitie prooi voor Hollandse klassementswinnaars

Bij de laatste wedstrijd van de Polleplaets Nationale Competitie hebben de winnaars van het Hollandse De Samenwerking-Klassement orde op zaken gesteld. In Polsbroekerdam wisten Dymphie Baas (Oudewater) en Demi Groothedde (Jaarsveld) te overtuigen, waardoor zij hun Friese concullega's voorbij gingen in het klassement, en daardoor de eindzege in het klassement veilig stelden. Ook Jaco de Groot (Woerden) en Reinier Overbeek (Benschop) wonnen het klassement en zodoende hebben de Hollandse polsstokverspringers een uitstekende uitgangspositie voor het Nederlands Kampioenschap, aankomende zaterdag in Bergum.

Jaco de Groot (Woerden) liet in de afgelopen weken al zien heer en meester te zijn in de senioren-categorie en dit bleek ook in Polsbroekerdam weer. Met 19.71 meter bleef hij Thewis Hobma (Harlingen) nipt voor. Het slecht bezette seniorenveld liet geen onuitwisbare indruk achter in Polsbroekerdam. Rian Baas (Utrecht) completeerde het podium, maar zijn afstand van 18.93 meter was verre van wat hij eerder in het seizoen heeft laten zien.

Bij de dames wist Dymphie Baas (Oudewater) zien haar vorm weer bijna terug te hebben. Met twee 15-meter sprongen pakte zij de winst in de wedstrijd, én in het klassement van de Polleplaets Nationale Competitie. Wendy Helmes (IJsselstein) had pas twee afstanden in haar klassement - wegens een blessure moest zij twee wedstrijden overslaan - maar plaatste zich in twee sprongen alsnog gemakkelijk voor het Nederlands Kampioenschap. Anneke Broersma (Lemelerveld) pakte met 13.88 meter een tweede plaats bij de dames.

Tussen de buien door liet Jan-Teade Nauta (IJlst) zien zeer goed uit de voeten te kunnen op de schansen van Polsbroekerdam. Met 19.97 meter sprong hij een nieuw persoonlijk record en was hij ook verder dan de senioren. Hiernaast sprong hij ook nog 19.08 meter en dus was hij de smaakmaker in Polsbroekerdam. Haastrechtenaar Lucas van Eijck werd tweede met 17.14 meter, echter is dit niet voldoende om het Nederlands Kampioenschap te behalen.

Bij de jongens en meisjes waren er geen verrassingen. De wedstrijd werd hier gewonnen door Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld). Hiermee laten zij zien helemaal klaar te zijn voor het Nederlands Kampioenschap, aankomende zaterdag in Burgum.

Uitslagen

Uitslag Nederlandse Kampioenschappen Jeugd Polsbroekerdam 25-08-2018

Uitslag Nico Sluis Vleeswaren Bokaal (Nationale Competitie) Polsbroekerdam 25-08-2018


Meer informatie | www.pbholland.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Vakantiepark Ackersate - voorthuizen
Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs
Total Hapert - Eersel - Bladel