Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Tessels sluit eerste seizoenshelft met dubbele gevoelens af

Tessels sluit eerste seizoenshelft met dubbele gevoelens af
Lopik Geplaatst 9 juli 2018

Wayne Tessels heeft met dubbele gevoelens de World Supersport race in Misano afgesloten.

Gedurende het weekend wist Tessels met het ChromeBurner Wayne's Racing Team stappen voorwaarts te maken. Na een goed begin van de race, zorgen problemen met de acceleratie er helaas voor dat Tessels niet verder kon komen dan een twintigste plaats.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen onder zeer warme temperaturen aan de eerste vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor zijn zesde World Supersport weekend van het seizoen. In de eerste training liep Tessels nog tegen wat problemen aan met de afstelling en hij was na afloop dan ook niet tevreden over zijn positie. Voor de tweede training deed het ChromeBurner Wayne's Racing Team een aantal aanpassingen, wat goed bleek uit te pakken. Tessels kreeg alleen niet de kans om dit een volledige sessie te testen, omdat het al vrij snel begon te regenen.

Het gevoel was wel goed in de ronden die de Kawasaki-coureur kon rijden en daarom werd er zaterdag met vertrouwen begonnen aan de kwalificatiedag. Er werd dan ook vooruitgang geboekt qua tijd. Echter waren er wat moeilijkheden met de acceleratie van de motor, wat het lastig maakte om een echte grote stap voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als negentwintigste voor de wedstrijd in Misano, waarbij er ook een aantal snelle Italiaanse gastrijders aan de start stonden.

Tessels wist in de warm-up zijn tijd uit de kwalificatie nog iets aan te scherpen en in de race had de 24-jarige coureur een goede start, waarbij hij meerdere plaatsen wist te winnen. Wel merkte de Kawasaki-rijder al snel dat de problemen met de acceleratie niet volledig verholpen waren. Ondanks dat, wist Tessels in het eerste deel van de wedstrijd verder op te schuiven en kwam vervolgens met Nacho Calero in gevecht voor de twintigste positie. De Spanjaard kwam halverwege de race kort achter de Nederlander ten val, waardoor Tessels vervolgens zijn Kawasaki naar de twintigste plaats in de einduitslag stuurde.

Wayne Tessels: ‘We wisten gedurende de trainingen iedere keer onze tijd weer iets te verbeteren, wat positief was. Het was wel jammer dat we problemen hadden in de kwalificatie en de race met de acceleratie van de motor. In de race had ik wel een goede start en wist in het eerste deel van de race plaatsen te winnen. Daarna heb ik ook wel een mooi gevecht gehad met Calero, maar er zat niet meer in dan de twintigste plaats. Daar zijn we niet tevreden over en we gaan dan ook voor betere resulaten na de zomerstop!'
Voor de World Supersport is er nu een lange zomerstop van twee maanden. Van 14 t/m 16 september wordt het seizoen hervat op het circuit van Portimão in Portugal.


Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dolfinarium
Allesvan Eersel, Duizel. Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelré voor verenigingen
Homefitness 4 You fitnessapparatuur Bergeijk
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel