Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

De Vlisterbokaal voor terugkerende Rian Baas

De Vlisterbokaal voor terugkerende Rian Baas
Vlist Geplaatst 2 juli 2018

Zaterdagavond werd er in Vlist gesprongen om de Vlisterbokaal. De seniorenbokaal ging naar Rian Baas (Utrecht), die net terug was gekomen van zijn huwelijksreis.

Foto: Rian Baas

Met een sprong van 20.46 meter bleef hij Jaco de Groot (Woerden) met 19.99m en Erwin Timmerarends (Montfoort) 18.94m voor. De woensdagwedstrijd was een mooie zomeravond en hier werd in Vlist de 4e editie van de Rabobank Krimpenerwaard bokaal gesprongen. Deze wist De Groot op zijn naam te zetten met een afstand van 20.15m. Grote verrassing in deze wedstrijd was Arie Jan van der Vlist (Schoonhoven). Hij sprong zich met een nieuw persoonlijk record van 18.40 meter tussen te topklassers.

De meisjes en dames hadden veel last van de wind schuin in de rug. Met een machtig persoonlijk record zorgde Suzanne Mulder met 14.01m voor de grootste verassing op de schansen in Vlist. Hiermee pakte ze de winst in de meisjescategorie, voor Demi Groothedde (Jaarsveld) die 13.54m ver kwam. Marlinda Cluistra (Haastrecht) 12.13m eindigde op de derde plek.

Foto: Suzanne Mulder

De strijd bij de dames was tot op het laatst spannend, geen verre afstanden maar er werd gesprongen met veel dreiging. Julia van Eijk (Haastrecht) kwam tot 13.36m voor Eline Duurkoop (Woerden) 12.81m en Kimberley Engelhart (Gouda). Maar ook in de finale was er volop strijd om de bokaal. Uiteindelijk was de beker ook bij de dames voor een Vlister vrouw, Julia van Eijk (13.36m) die met haar naam op de zelfde beker komt als haar moeder die de beker ook zes keer won.

De junioren wedstrijd ging naar Daniel Cluistra (Haastrecht) 18.15m, die Richard van Bemmel (Utrecht) 17.04 versloeg. Van Bemmel had moeite om recht over te gaan tijdens de wedstrijd en wist zich hierdoor geklopt door Cluistra. Door de rugwind was het voor veel springers moeilijk om niet te snel en recht over het water te gaan.
Reinier Overbeek (Benschop), die op woensdag het schansrecord verbeterde naar 18.63 meter, had hier ook last van. Toch wist hij de wedstrijd in de jongenscategorie te winnen met een afstand van 17.13m voor Timon de Haay (Lopik) 16.60m en Harmen Timmerarends (Montfort) 16.21m.

Volgende week zaterdag vindt de tweekamp tussen Holland en Friesland plaats, waar de Hollandse springers in Linschoten in teamverband springen.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.pbholland.com

Tweekamp: gevecht tussen Holland en Friesland
48 springers, 2 teams, 1 beker. Op 7 juli wordt één van de belangrijkste wedstrijden van het polsstokverspringjaar gesprongen in Linschoten. De Tweekamp is de jaarlijkse strijd tussen Holland en Friesland, waarin uitgemaakt wordt welk district zich de beste polsstokverspringers of fierljeppers mag noemen. De beker wordt uitgereikt door een Hollander die de laatste Friese Elfstedentocht heeft gewonnen in 1997: Henk Angenent.

Aanstaande woensdag (4 juli, red.) maakt bondscoach Christiaan Spruit in Linschoten na de wedstrijd bekend welke 24 springers hij selecteert voor de jaarlijkse polsstokinterland. De selectie bestaat uit 8 senioren, 4 junioren, 4 jongens, 4 dames en 4 meisjes. Afgelopen seizoen kwam er na 3 Hollandse overwinningen op een rij in het Friese Buitenpost een einde aan de zegereeks. De Hollandse springers zijn erop gebrand deze wedstrijd wél weer te winnen op eigen bodem.

Ondanks de nederlaag van vorig jaar lijkt de Hollandse selectie wel weer favoriet voor de overwinning, al zijn beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het verschil lijkt vooral bij de Senioren, Dames en Jongens gemaakt te kunnen worden. Kopman en Nederlands recordhouder Jaco de Groot zal erop gebrand zijn de Friezen te laten zien dat zijn nieuwe techniek succes oplevert. Bij de Dames lijkt vooral de afwezigheid van de Friese topspringsters Marrit van der Wal (blessure) en Klaske Nauta (op reis) kansen te bieden. Met Dymphie Baas en Wendy Helmes heeft de Hollandse ploeg sterke troeven in huis om het verschil te kunnen maken. Bij de Jongens steekt Nederlands recordhouder Reinier Overbeek er met kop en schouders bovenuit, ook hij kan belangrijke meters pakken voor de Hollandse ploeg.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Polsstokclub Linschoten (Op Sportpark Rapijnen, Oostwijk 22A, 3461 GP Linschoten). De openingsceremonie start om 13:45. Na afloop van de wedstrijd en de prijsuitreiking wordt het Open Linschotens Kampioenschap Kratje Hangen gehouden.


Meer informatie | www.pbholland.nl | Bron: Gerard Backx | Foto's: www.pbholland.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Footgolf - Ermelo Pitch&Putt Golf  Strand Horst
Van Lexmond Wonen