Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Utrechters halen 43.885,52 euro op tijdens Oranje Fonds Collecte

Utrechters halen 43.885,52 euro op tijdens Oranje Fonds Collecte
Utrecht Geplaatst 2 juli 2018

In Utrecht hebben collectanten 43.885,52 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte.

Totaalopbrengst dit jaar bijna 560.000 euro

In totaal leverde de collecte dit jaar 558.390,95 euro op. 953 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 22 t/m 26 mei gehouden werd.

De organisatie die in Utrecht het meeste geld wist in te zamelen is net als vorig jaar natuur-, milieueducatief en historisch centrum Stichting De Kievit uit Harmelen. Zij wisten 1.816,60 euro bij elkaar te collecteren om hun accommodatie op te knappen. De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door educatietuin De Heimanshof uit Hoofddorp. Zij haalden maar liefst 3.707,47 euro op. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt. Zij zorgden vervolgens voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.

Gulste provincie

De gulste provincie is voor het tweede jaar op rij Friesland met gemiddeld 0,27 euro per bereikte voordeur. Ook de Overijsselaren en Zeeuwen hebben gul gegeven. In die provincies werd respectievelijk gemiddeld 0,24 euro en 0,23 euro per bereikte voordeur opgehaald. Hoewel in Zuid-Holland in totaal het meeste geld werd opgehaald (110.195,68 euro), scoort de provincie net als vorig jaar het laagst als we kijken naar relatieve cijfers. Er werd gemiddeld per bereikte voordeur wel meer opgehaald dan in 2017: 0,17 euro in plaats van 0,14 euro. In Utrecht haalden de collectanten gemiddeld 0,20 euro per bereikte voordeur op.

Koggenland

Noord-Holland levert niet alleen de organisatie met de hoogste opbrengst, maar ook de vrijgevigste gemeente. In Koggenland gooiden mensen per bereikte voordeur het meest in de collectebus: 1,64 euro. Dat is fors meer dan in de gemeenten die op een gezamenlijke tweede plek staan. In het Overijsselse Olst-Wijhe en het Gelderse Wijchen gaven mensen gemiddeld 1,09 euro aan de collectant. De vrijgevigste gemeente van Utrecht is Renswoude. Daar kregen de collectanten gemiddeld 0,84 euro per bereikte voordeur.

Samen veel bereiken

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: "De duizenden collectanten laten zien dat je samen heel veel kunt bereiken. Dankzij hun inzet kunnen we tal van projecten steunen. En zo worden mensen uit de eenzaamheid of uit de armoede gehaald, voelen nieuwe Nederlanders zich welkom, en kunnen mensen met een beperking gewoon meedoen in de samenleving. Ik ben alle deelnemers aan de collecte ongelooflijk dankbaar."

Collecte

Het was de vierde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

Over partner RegioBank

Met ruim 530 vestigingen in dorpen en kleine steden is RegioBank de bank in de buurt. Een bank waar mensen geholpen worden door een lokale Zelfstandig Adviseur die ze kent en weet wat er speelt in hun omgeving. RegioBank kiest bewust voor de regio. Zij vindt dat lokale gemeenschappen waardevol zijn voor Nederland. En dat lokale basisvoorzieningen zoals een school, supermarkt en een bank moeten blijven bestaan. Daarom zorgt RegioBank ervoor dat iedereen zijn geldzaken in de buurt kan regelen. En maakt de bank zich sterk voor de leefbaarheid van dorpen. RegioBank maakt deel uit van de Volksbank, net zoals ASN Bank, BLG Wonen en SNS. Vanuit onze gezamenlijke missie om te bankieren met de menselijke maat dragen wij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland. Voor meer informatie: www.regiobank.nl.

Weidstraat 9
3401DL IJsselstein
Telefoon
T 030 - 3039733


Meer informatie | www.oranjefonds.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Vosters-Pulles Netersel - Containers Grond- en Sloopwerker, Straatwerk en Laseregalisatie
Chocolaterie Zuccotto
Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Flow Sleeping Bladel