Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Aardgasvrij wonen, maar hoe?

Aardgasvrij wonen, maar hoe?
Riethoven Geplaatst 14 mei 2018

Huiseigenaren delen hun ervaringen tijdens een thematour in de Kempengemeenten

Voor wie op zoek is naar kennis over aardgasvrij wonen organiseert de Nationale Duurzame Huizen Route in samenwerking met de Kempengemeenten thematours.

Donderdagavond 24 mei geeft de familie Cuperus uit Riethoven een rondleiding in hun woning en laten zien hoe zij wonen zonder aardgas. Er is plek voor 12 geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over een aardgasvrij huis.

De heer Cuperus heeft in zijn woning uit 2001 de gasketel vervangen door een lucht-warmtepomp met boiler. Daarnaast is hij overgestapt op elektrisch koken waardoor er geen gas meer wordt verbruikt. Bij de installatie van een lucht-warmtepomp komt veel kijken. "Mijn balans is uiteindelijk positief, maar je weet niet snel teveel," vertelt de heer Cuperus en helpt anderen daarom graag in het oriëntatieproces. De thematour vindt plaats in Riethoven op donderdag 24 mei om 20.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich inschrijven via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Thematours in de Kempengemeenten
Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: "We werden erg gastvrij ontvangen door de familie en zij gaven ons goede uitleg over de overwegingen en keuzes die zij hebben gemaakt." Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe een energiezuinig huis woont of bijvoorbeeld hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt. In juni deelt ook de familie Sessink hun ervaringen met een hybride warmtepomp tijdens de thematour "Jaren '50 woning verduurzamen".

Verkiezing duurzaamste huis
Huiseigenaren weten steeds mooiere voorbeelden te realiseren met het verduurzamen van hun woning. Daarom organiseert de Duurzame Huizen Route in het najaar voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest innovatie duurzaam huis van Nederland 2018'.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Total Hapert - Eersel - Bladel
Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Vakantiepark Ackersate - voorthuizen
Gebr. Toonders Bouwmaterialen Bergeijk