Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Sil Verrips wint regiofinale Voorleeswedstrijd

Sil Verrips wint regiofinale Voorleeswedstrijd
IJsselstein Geplaatst 7 maart 2018

Sil Verrips van basisschool De Wiekslag uit Vianen heeft dinsdag 6 maart in Houten de regionale voorleeswedstrijd gewonnen.

Aan deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zes kampioenen uit Houten, IJsselstein en Vianen mee. Regiokampioen Sil gaat door naar de provinciale finale in Nieuwegein.

De strijd ging tussen de winnaars van de plaatselijke voorrondes: Lieke Emsbroek en Estee van Alem uit Houten, Sil Verrips en Charrina Versteeg uit Vianen en Noor Jonker en Stijn Smits uit IJsselstein. De kandidaten vonden het spannend, maar ze hadden er alle zes veel zin in. Presentator Frank de Kleer haalde hen om beurten naar voren om een fragment voor te lezen uit een zelf gekozen boek. Met spandoeken en een heuse yell moedigden hun klasgenoten hen enthousiast aan.

De jury, bestaande uit Mariola Dirkzwager, Liesbeth van der Lecq en Jos Peek, had de moeilijke taak uit al deze voorleeskanjers de winnaar aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Tijdens het juryberaad vermaakte Frank de Kleer het publiek met een vrolijke show.

De jury vond alle kandidaten erg sterk en had voor elk van hen lovende woorden. De winnaar werd Sil Verrips, die had voorgelezen uit het boek ‘Tom Groot leest zich suf' van Liz Pichon. "Sil las doorleefd, daarmee bedoelen we dat hij het verhaal goed kende. Sil legde de nadruk op de juiste plaats en hij heeft een goede dictie. De fragmentkeuze was origineel te noemen", aldus de jury.

Sil gaat door naar de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd: de provinciale finale in Theater De Kom in Nieuwegein op maandag 9 april.

 


Meer informatie | www.bibliotheeklekijssel.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Special Coatings b.v. Bladel
Allesvan Eersel, Duizel. Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelré voor verenigingen
De Houtwinkel Bladel
Rechtshulp - Ermelo Mulderij Bedrijfsjuristen