Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< maart 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
 
 
1
2
3
10
4
5
6
7
8
9
10
11
11
12
13
14
15
16
17
12
18
19
20
21
22
23
24
13
25
26
27
28
29
30
31

Als de verdachte het slachtoffer wordt

Als de verdachte het slachtoffer wordt
Nieuwegein Geplaatst 4 maart 2018

Politie Nieuwegein: Tienermeisjes en jonge vrouwen, we komen ze bij de politie vaker tegen als slachtoffer dan als verdachte van een misdrijf.

Kort geleden kregen we als basisteam Lekpoort (Houten / Vianen / Nieuwegein) echter het verzoek van een land binnen de EU om een jonge vrouw te horen. Er was een poging gedaan tot fraude waarbij men geprobeerd had een groot geldbedrag te verduisteren.

En dus werd de vermeende verdachte die geen strafblad had en waarbij het bleek uit een stabiel en gelukkig gezin kwam, uitgenodigd op het bureau voor verhoor. Het verhoorplan was gemaakt en met het verhoor werd gestart. Het gebeurd vaker dat verhoren een plotselinge draai krijgen waardoor de zaak ineens in een ander daglicht komt te staan en dat gebeurde nu dus ook.

De jonge vrouw had toen ze voor de wet net volwassen was een paar jaar oudere vriend leren kennen die samen met haar een bedrijf wilde beginnen. Verblind door liefde en ingepakt met diverse valse liefdevolle woorden tekende ze daarbij de papieren van de kamer van koophandel. Zich er niet bewust van dat er nu 2 jaar later diverse frauduleuze handelingen met het bedrijf gepleegd waren door haar (ex)vriend en zijn vrienden. Ze had nooit echt de bedrijfsvoering gevoerd over het bedrijf, wist niet wat er gebeurde, maar was nu wel hoofdelijk aansprakelijk met alle gevolgen van dien.

Wat we er van vinden als we dit lezen, is niet zo zeer belangrijk. Mensen kunnen dit verhaal naïef of zielig vinden maar feit is wel dat dit soort zaken vaker voorkomen als dat we denken. Tienermeisjes en jonge vrouwen worden onder het mom van liefde gedwongen in diverse situaties. We komen dit tegen bij huiselijk geweld, gedwongen prostitutie, uitbuiting, enz. Ook verstandelijk beperktere of sociaal zwakkere jongens zien we soms terug in dit soort situaties.

We blijven als politie natuurlijk onderzoek doen naar dit soort zaken. Omdat voorkomen beter is dan genezen hoop ik dat bovenstaande bijdraagt aan een stukje bewustwording. Want weten dat niet iedereen het altijd even goed met je voor heeft kan soms net voorkomen dat je in de problemen komt.

 


Meer informatie | Facebook pagina van Politie Nieuwegein

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kapper - Heerensalon Bladel
Perfect Fires open haarden en kachels Reusel
Grieks Restaurant Olympus