Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< februari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
 
 
1
2
3
6
4
5
6
7
8
9
10
7
11
12
13
14
15
16
17
8
18
19
20
21
22
23
24
9
25
26
27
28
 
 
 

Australian Open-winnares Diede de Groot icoon van de stad

Australian Open-winnares Diede de Groot icoon van de stad
Oudewater Geplaatst 1 februari 2018

Na haar Wimbledontitel in 2017 prijkt nu ook de gewonnen eindstrijd op de Australian Open op de erelijst van rolstoeltennisster Diede de Groot.

Voor het gemeentebestuur een felicitatie waard: ,,Een hedendaags icoon van de stad.''

Diede de Groot heeft haar honger naar succes nog lang niet gestild. Integendeel, de 21-jarige laat haar prijzenkast steeds verder uitpuilen. In 2016 behaalde zij een zilveren medaille in het dubbelspel op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Vorig jaar schreef ze Wimbledon op haar naam en nu dus die felbegeerde grand slam in Sydney. Verder was de Oudewaterse nog genomineerd als paralympiër van het jaar 2017.

Reden genoeg voor het gemeentebestuur om Diede uit te nodigen op het stadskantoor. Daar bracht sportwethouder Walther Kok de kersverse kampioene de felicitaties over namens de gemeente en bood haar een bos bloemen en een attentie aan. ,,Het is fantastisch wat jij op al zo'n jonge leeftijd hebt bereikt. Wij krijgen nooit genoeg van jouw successen. Oudewater heeft veel iconen uit het verleden, maar is het goed dat de stad ook icoon in het heden heeft en dat ben jij.''

Woensdagavond 31 januari deed Diede haar verhaal bij Humberto Tan in RTL Late Night.


Foto-onderschrift: Diede neemt een bos bloemen en de felicitaties in ontvangst van sportwethouder Walther Kok. Foto Alex de Kuijper.

 


Meer informatie | Gemeente Oudewater

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Total Hapert - Eersel - Bladel
TriKyRa Licht & Geluid
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
De Houtwinkel Bladel