Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Jaco de Groot polsstokverspringer van het jaar

Jaco de Groot polsstokverspringer van het jaar
De Utrechtse Waarden Geplaatst 1 januari 2018

Demi Groothedde wint prijs voor meest talentvolle springer van 2017

Op de foto vlnr: Fabienne Overbeek, Jaco de Groot en Reinier Overbeek

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Polsstok Bond Holland (PBH), dit jaar gehouden in Kamerik, zijn de prijzen voor springer en talent van het jaar uitgereikt. Tot Springer van het Jaar 2017 werd Jaco de Groot (Woerden) gekozen. De prijs voor het talent van het jaar ging naar Demi Groothedde (Jaarsveld). Daarnaast werd het Willem Brouwer Plateau overhandigd aan Tom Leusink (Kamerik). Hij verbrak vorig seizoen zijn persoonlijk record het vaakst.

Op een nieuwe locatie - de Boerinn in Kamerik - vierde de PBH een buitengewoon succesvol seizoen. Spreekstalmeester Herman Stigter opende de avond met de prikkelende uitspraak dat het seizoen nagenoeg perfect verlopen was. En dat er één smetje op het seizoen lag - en dat was het verlies van de Tweekamp tegen Friesland op de eerste zaterdag in juli.

Dit werd goedgemaakt met het verpulveren van de Nederlandse records bij de Senioren - door Jaco de Groot en Jongens - door Reinier Overbeek (Benschop). Deze twee streden samen met de zus van Reinier, Fabienne Overbeek om de hoofdprijs "springer van het jaar". Reinier Overbeek won in zijn categorie alles wat er te winnen viel en verbrak daarbij alle bestaande records. Het was niet genoeg om Jaco de Groot te verslaan. De 22,21 meter van de Groot tijdens het Hollands Kampioenschap in Zegveld deed de polsstokwereld op zijn grondvesten schudden. Een prestatie waar nog jaren over gesproken wordt en die alle andere onbetwist overtrof.

Naast de springer van het jaar wordt ook elk jaar het grootste aanstormende talent gekozen. Demi Groothedde werd dit jaar Nederlands Kampioen bij de meisjes én verbeterde het Hollandse record in haar categorie. Zij werd gekozen tot talent van het jaar. Iris Mulder (Vlist) en Kenzo Hielema (Kockengen) waren de andere twee genomineerde talenten.

vlnr: Kenzo Hielema, Demi Groothedde en Iris Mulder

Tom Leusink verbeterde in 2017 maar liefst 10 keer zijn persoonlijke record. De springer die in een seizoen de meeste persoonlijke records springt wint het Willem Brouwer Plateau. Een oude historische prijs, vernoemd naar de oprichter van de sport in de regio "Holland". Het plateau krijgt komend jaar een speciaal plaatsje in huize Leusink.

Tijdens de feestavond werden er ook klassementsprijzen uitgereikt. Het districtsklassement, gesponsord door De Samenwerking, werd gewonnen door Jaco de Groot (Senioren), Dymphie van Rooijen (Dames), Ricardo Faaij (Junioren) en Reinier Overbeek (Jongens). In herinnering aan de overleden journalist Bert Hertog wordt elk jaar in een serie wedstrijden ook gesprongen om de Bert Hertog Bokaal. bij de Senioren werd deze prijs gewonnen door Erwin Timmerarends (Montfoort). Bij de andere categorieën zagen we dezelfde winnaars als bij het De Samenwerking - klassement.

Het polsstokverspringen in deze regio zit flink in de lift. Elk jaar zijn er meer springers, verbeteren de prestaties significant en groeit ook het aantal verenigingen. Het betekent, naast een volle feestzaal op zaterdagavond, ook een aantal flinke uitdagingen voor de organisatie van vele evenementen in de zomer. Het bestuur van de Polsstokbond Holland stort zich daar met volle overgave op en verdiende en kreeg daarvoor ook een groot applaus tijdens de avond.


Meer informatie | www.pbholland.nl | Bron: Pieter Hielema | Foto's Remon Helmes

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein
Landal Het Vennenbos Hapert
Homefitness 4 You fitnessapparatuur Bergeijk
Total Hapert - Eersel - Bladel
Eet- en Drinkhuis