Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
1
2
49
3
4
5
6
7
8
9
50
10
11
12
13
14
15
16
51
17
18
19
20
21
22
23
52
24
25
26
27
28
29
30
1
31
 
 
 
 
 
 

Burgemeester De Graaf stelt brug en camperplaatsen in Benschop in gebruik

Burgemeester De Graaf stelt brug en camperplaatsen in Benschop in gebruik
Benschop Geplaatst 22 december 2017

Op donderdag 21 december heeft de officiële ingebruikname plaats gevonden van de camperlocatie op Recreatie Landschap Rosenboom en van de brug over de wetering tegenover deze locatie.

Burgemeester Laurens de Graaf van de gemeente Lopik heeft door een ritje met zijn tandem over de Brug deze openingshandeling verricht.

Klik op ondertaande foto voor een impressie gemaakt door Leo Bennis:

Meer overnachtingsmogelijkheden

Eén van de ambities van de gemeente Lopik is om meer overnachtingsmogelijkheden te bieden aan camperaars. De Lopikerwaard biedt veel mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Het is bovendien een centraal gelegen uitvalsbasis om het Groene Hart en steden als Gouda en Utrecht te verkennen. Bezoekers die langer in het gebied verblijven, besteden hier ook hun geld, en dragen zo bij aan de economie en het voorzieningenniveau van Lopik. De gemeente Lopik deed daarom deze zomer een oproep aan (voormalige) agrarische ondernemers in het buitengebied om als nevenactiviteit een camperlocatie te beginnen.

Gemeente Lopik faciliteert

Via het bestemmingsplan buitengebied is een camperlocatie mogelijk, zolang de activiteiten plaatsvinden binnen de bebouwingscontouren en voldoen aan de voorwaarden. De gemeente faciliteert door advies op maat, door de samenwerking met toeristische organisaties (onder andere VVV, GroeneHart.nl, Struinen en Vorsen) en door marketing via bijvoorbeeld persberichten, social media en LopikNatuurLek. Ook neemt de gemeente Lopik een deel van de kosten van de toeristische bruine borden voor haar rekening.

Campererven

De nieuwe camperlocatie bij Recreatie Landschap Rosenboom haakt aan bij de ‘Campererven' (www.campererf.nl), een formule van agrarische camperlocaties die al enkele jaren succesvol functioneert in Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Camperaars weten met dit ‘label' dat zij terechtkomen op een (voormalige) boerderij, waar gasten kunnen genieten van kleinschaligheid en rust.


Meer informatie | Gemeente Lopik | www.recreatielandschaprosenboom.nl | Foto's: Leo Bennis

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Flow Sleeping Bladel
GOLF 4 ALL Harderwijk
Websites Allesvan.nl voortaan ook met mobiele versie via App
Vosters-Pulles Netersel - Containers Grond- en Sloopwerker, Straatwerk en Laseregalisatie