Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< oktober 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
1
2
3
4
5
6
7
41
8
9
10
11
12
13
14
42
15
16
17
18
19
20
21
43
22
23
24
25
26
27
28
44
29
30
31
 
 
 
 

Ijsselstein schittert binnen landelijke bridgewedstrijd voor UNICEF

Ijsselstein schittert binnen landelijke bridgewedstrijd voor UNICEF
IJsselstein Geplaatst 29 november 2017

Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Ijsselstein, is in de maand november maar liefst €57.685 opgehaald voor UNICEF.

€57.685 opgehaald voor UNICEF

Met dit fantastische bedrag kan UNICEF kinderen over de hele wereld helpen om naar school te gaan.
Ter ere van Wereld Kinderdag werd dit jaar de vierde ‘Hartentroef voor UNICEF' bridgedrive georganiseerd. Bridgeclubs door het hele land zijn gaan bridgen om geld in te zamelen voor UNICEF, om zo meer kinderen onderwijs te bieden. Op 18 november organiseerden bridgespelers uit Ijsselstein de bridgedrive in het Fulcotheater. Met bijna vijfduizend deelnemers was de jaarlijkse bridgedrive een groot succes door heel Nederland, en zelfs in Aruba.

Carla Margry is sinds 2000 vrijwilliger voor UNICEF in de regio Breda en organiseerde dit jaar weer met veel enthousiasme het bridgen voor de kinderrechtenorganisatie: ‘De hele middag bridgen en dan ook nog een ander helpen, maakt het zo speciaal. Iedereen gaat met een goed gevoel weg.' Ook Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland, is erg blij met de fantastische inzet: ‘Ik vind het echt ongelofelijk wat bridgeverenigingen en vrijwilligers samen voor elkaar hebben gekregen. Dankzij deze bijzondere inzet kunnen we heel veel kinderen wereldwijd helpen om naar school te gaan.'

In totaal zijn er dit jaar maar liefst 45 bridgedrives georganiseerd, in zowel Nederland als Aruba. De bridgedrive vond plaats in: Halsteren, Heerlen, Oss, Amsterdam, Den Helder, Driebergen Zeist, Noordwijkerhout, Spaubeek, Hengelo, Chaam, Dalfsen, Geldermalsen, Hardenberg, Nootdorp, Soest, Tilburg, Wassenaar, Ijsselstein, Zutphen, Alkmaar, Anloo, Oranjestad (Aruba), Bloemendaal, Borsele, Breda, Bunde, Boxmeer, Hillegom Lisse, Kortehoef, Made, Meppel, Nieuw Vennep, Nijmegen, Noordwijk, Olst, Ouderkerk ad Amstel, Rijswijk ZH, Sittard-Geleen, Venray, Papendrecht, en Rotterdam.

De opbrengst van de bridgedrives gaat dit jaar naar onderwijsprojecten over de hele wereld. Daarmee kan UNICEF er voor zorgen dat er nog meer kinderen naar school kunnen. Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind recht op goed onderwijs.


Meer informatie | www.unicef.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Perfect Fires open haarden en kachels Reusel
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
Rechtshulp - Ermelo Mulderij Bedrijfsjuristen