Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< oktober 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
40
1
2
3
4
5
6
7
41
8
9
10
11
12
13
14
42
15
16
17
18
19
20
21
43
22
23
24
25
26
27
28
44
29
30
31
 
 
 
 

Zangeres Maan verrast zieke tweelingzusjes met een muzikale oppepper

Zangeres Maan verrast zieke tweelingzusjes met een muzikale oppepper
Nieuwegein Geplaatst 28 november 2017

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen door muziek een flinke steun in de rug wil geven, werd onlangs bij haar goede werk bijgestaan door de winnares van The Voice of Holland, Maan.

De zangeres kwam speciaal naar Nieuwegein om daar de zieke tweelingzusjes Myrthe en Sophie op hun school te verassen. Maan kwam mee met de ‘Liedjesmobiel': een camper die is uitgerust met studiofaciliteiten en instrumenten om kinderen thuis of op locatie een muzikale oppepper te geven.
Maan vertelt: "Voor mij is het heel van zelfsprekend dat ik elke dag muziek kan maken. Maar er zijn ook mensen met een passie voor muziek die er wegens ziekte niet mee bezig kunnen zijn. Zoals Myrthe en Sophie. Daarom hoop ik dat ik ze een dag vol plezier heb kunnen geven."

Myrthe en Sophie schreven samen met de muzikanten van de Liedjesfabriek een liedje over hun relatie: soms zijn ze de beste vriendinnen, soms katten ze naar elkaar, maar ze zullen er altijd voor elkaar zijn. Op hun familie kunnen ze altijd rekenen. Ook zwijmelen ze in het liedje samen over de inmiddels opgeheven Nederlandse boyband B-Brave.
Maan was weer zeer enthousiast over de Liedjesfabriek, waarvoor ze eerder dit jaar ook al tijdens een benefietdiner gezongen had: "We hebben een super tof lied gemaakt in de Liedjesmobiel en het was een heel gezellige dag. De meiden waren écht even helemaal weg van het ziekenhuis, de dokters en school en hadden een gezellige tijd met elkaar. Ik vind de Liedjesfabriek geweldig; écht een heel goed initiatief."

De Liedjesfabriek 

Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met mobiele opnameapparatuur komen muzikanten aan het ziekenhuisbed of bij kinderen thuis. De kinderen kiezen zelf een onderwerp en hun favoriete muziekstijl. Ze schrijven een tekst en zingen of rappen deze in. Hierdoor staan ze op een positieve manier in het middelpunt en krijgen ze een podium om hun verhaal te vertellen of te zingen. De Liedjesfabriek zorgt voor een professionele opname en een eigen videoclip. Een blijvende herinnering waar ze apetrots op zijn.


Meer informatie | www.liedjesfabriek.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Homefitness 4 You fitnessapparatuur Bergeijk
Kapper - Heerensalon Bladel
Spelen Is Leren Just Play
Gebr. Toonders Bouwmaterialen Bergeijk