Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
 
 
1
27
2
3
4
5
6
7
8
28
9
10
11
12
13
14
15
29
16
17
18
19
20
21
22
30
23
24
25
26
27
28
29
31
30
31
 
 
 
 
 

Winkelcentrum Nieuwegein Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017

Winkelcentrum Nieuwegein Schoonste Winkelgebied van Nederland 2017
Nieuwegein Geplaatst 10 oktober 2017

Winkelcentrum Nieuwegein in de race voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland' 2017

Top tien ‘Schoonste Winkelgebieden Verkiezing' bekend gemaakt

De tien finalisten van de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland' 2017 zijn bekend. De winkelgebieden die dit jaar kans maken op de titel van Schoonste Winkelgebied zijn (op alfabetische volgorde): Brouwhorst (Helmond), Centrum Bergambacht (Krimpenerwaard), Centrum Nieuwegein (Nieuwegein), Fahrenheitstraat-Thomsonlaan (Den Haag), Glacisweg (Maastricht), Meerhoven (Eindhoven), Stephensonstraat (Haarlem), Van Hoytemastraat (Den Haag), Vlierboomstraat (Den Haag) en Winkelhof Waldeck (Den Haag). Op maandag 20 november wordt, tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon, de winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon.

Tevredenheid over groen en bestrating winkelcentrum

De gemeente Nieuwegein is dit jaar voor het eerst onderzocht en wist zich met haar centrum direct te plaatsen in de top tien. Dit is bijzonder te noemen omdat grotere stadscentra (zoals die van Nieuwegein) zelden de top tien bereiken vanwege het feit dat door de hoge bezoekdruk er doorgaans vaak meer uitdagingen liggen op het gebied van zwerfafval. Uit het onderzoek is gebleken dat bezoekers met name tevreden zijn over het decoratief groen in het centrum van Nieuwegein en de bestrating en architectuur mooi te vinden. Daarnaast is men te spreken over het diverse aanbod van winkels in het centrum.

Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017

Voor de vijfde keer op rij organiseert NederlandSchoon de verkiezing ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland'. Met deze verkiezing wil NederlandSchoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. De omvang van de verkiezing groeit ieder jaar; in 2016 zijn 63 gemeenten en 558 winkelgebieden onderzocht, een stijging van 17% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit jaar is er wederom een toename waarneembaar: 88 gemeenten en 612 winkelgebieden.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: "We merken dat steeds meer gemeenten en winkelgebieden zich bewust zijn van het belang van een schoon winkelgebied en het effect hiervan op het winkelend publiek. En daarnaast zien we een stijgend aantal onderzochte winkelgebieden. Dit jaar zijn er maar liefst 612 winkelgebieden onderzocht in 88 gemeenten en daar zijn we bijzonder trots op. Tevens is te zien dat de winkelgebieden dit jaar gemiddeld weer iets schoner zijn dan vorig jaar (6,95 dit jaar t.o.v. 6,83 vorig jaar). Veel ondernemers zetten zich steeds vaker structureel in voor een schoon en aantrekkelijk winkelgebied."

Over NederlandSchoon

NederlandSchoon wil zwerfafval in Nederland voorkomen en bestrijden. Aan de hand van gerichte campagnes, onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies aan bedrijven komt de organisatie in actie tegen zwerfafval. NederlandSchoon richt zich specifiek op ‘aandachtsgebieden'; plekken waar doorgaans meer zwerfafval te vinden is. Hiervoor creëren ze oplossingen op maat. Meer informatie zie www.nederlandschoon.nl.

 

Voor meer informatie: www.nederlandschoon.nl


Meer informatie | www.smith-communicatie.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
Deuren Specialist Nederland Bergeijk -  DSN
Damiaancentrum Sint-Oedenrode