Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
 
 
1
27
2
3
4
5
6
7
8
28
9
10
11
12
13
14
15
29
16
17
18
19
20
21
22
30
23
24
25
26
27
28
29
31
30
31
 
 
 
 
 

Pompoenen en Dutch Design in Klok en Peel Asten

Pompoenen en Dutch Design in Klok en Peel Asten
Asten Geplaatst 5 oktober 2017

Grootste pompoenevenement in Benelux

Pompoenen en Dutch Design in Klok & Peel

Grootste pompoenevenement in Benelux

Binnenkort kunnen ze weer bewonderd worden, tienduizenden pompoenen die in alle soorten, kleuren en maten in Museum Klok & Peel verzameld zijn voor de jaarlijkse Pompoendagen in Asten. Met ‘Met een knipoog naar Dutch Design' is er alles aan gedaan om de museumtuinen en bos in dit thema aan te kleden.

In Museum Klok & Peel in Asten wordt tijdens de komende Pompoendagen de wondere wereld van sprookjes & pompoenen gecombineerd met de strakke wetten van Dutch Design. De lijnen van Rietveld, de kleuren van Mondriaan en dat dan in pompoenen. Ga d'r maar aan staan! Bedenkers van al het moois is o.a. Jeanette Hartjes. Jeanette vertelt: "Dit jaar zoeken we aansluiting bij dat andere grote evenement dat in de regio plaatsvindt, de Dutch Design-week in Eindhoven. Op het eerste gezicht hebben pompoenen en de wereld van design niets met elkaar te maken, maar de uitdaging is juist om schijnbaar onverenigbare werelden bij elkaar te brengen. Dat zouden we misschien vaker moeten proberen, niet alleen in creatief-artistieke zin, maar vooral ook maatschappelijk..."

 

Pompoenen en Dutch Design in Klok & Peel Asten Nederland

De vele bezoekers kunnen bijzonder uitgesneden pompoenen bekijken. De vele pompoenen krijgen niet alleen een plaats in verschillende creaties in de museumtuin, maar worden dus ook gebruikt om uit te snijden. Kinderen worden uitgedaagd om een halloween-pompoen uit te snijden en te versieren. In verduisterde tunnels worden kaarsjes aangestoken in kunstig uitgesneden voorbeelden, die de tunnels spookachtig verlichten.

Pompoenen en Dutch Design in Klok & Peel Asten Nederland


Het gaat tijdens de Pompoendagen niet alleen om sierpompoenen, maar ook om eetbare pompoenen waar lekkere gerechten van worden gemaakt. Zoals de elk jaar in populariteit groeiende pompoensoep, waarvan op voorhand maar liefst 500 liter wordt bereid. In het museumcafé en op de pompoenmarkt in de Museumtuin is deze pompoensoep en zijn andere pompoenproducten te proeven en te koop. In de Oranjerie zijn diverse workshops. In negen dagen tijd verwacht het museum meer dan tienduizend bezoekers.

Het grootste negendaagse pompoenevenement van de Benelux heeft, naast het reguliere programma, iedere dag een extra activiteit. De extra activiteiten zijn dit jaar een workshop djembee, grimeren, een ballonnenclown, poppentheater, straatzangers en -straattheater en veel vele soorten muziek en zang. Op de website van het museum vindt u de laatste informatie over de activiteiten.

De Pompoendagen vinden plaats van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober bij Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten, dagelijks van 12.00-17.00 uur. Op www.museumklokenpeel.nl vindt u een overzicht van alle speciale activiteiten die deze week plaats vinden.

 

Pompoenen en Dutch Design in Klok & Peel Asten Nederland

 

Asten zaterdag 14 oktober 2017 - zondag 22 oktober 2017
Dagelijks van 12.00-17.00 uur Museum Klok & Peel Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten


Meer informatie | Persbericht:

« terug