Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juli 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
 
 
 
 
 
 
1
27
2
3
4
5
6
7
8
28
9
10
11
12
13
14
15
29
16
17
18
19
20
21
22
30
23
24
25
26
27
28
29
31
30
31
 
 
 
 
 

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in de Lopikerwaard

50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e in de Lopikerwaard
De Utrechtse Waarden Geplaatst 30 september 2017

Het boek met 50-Dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e komt eraan.

Doe-boek: vóór je 12e de polder in

In de week van het kinderboekenweekgeschenk deelt het Lopikerwaarden Streekfonds het boek uit in groep 4 van alle basisscholen in de Lopikerwaard. Dat begint in IJsselstein op 9 oktober. Dan kunnen kinderen in de herfstvakantie al aan de slag in de polders en natuur van ons gebied. Het thema van de kinderboekenweek is griezelen en dat is in dit geval voor de ouders. Want kinderen mogen weer vies worden en een schram of buil oplopen. Waar zie je dat nog?

Het 50-dingen boek moedigt kinderen aan de natuur en het boerenlandschap in te trekken en te ontdekken. Er staan dingen is zoals ‘Wolkenverhalen verzinnen', ‘Bij volle maan wandelen', ‘Slootje overbruggen', ‘Een vuurtje stoken' en ‘Je eerste vis vangen'. Kinderen kunnen bij elk ding iets maken of tekenen. Het gaat om dingen die voor iedereen goed zijn: natuur, buiten, bewegen, zon en een glimlach. En er staan veel streekeigen dingen in zoals ‘dwarsen', ‘langs de Lek' en ‘de molens'. Een kaart in het boek geeft bijzondere plekken aan.

De Stichting Buitenmakelaar bedacht het concept dat de basis vormt voor het streekeigen boek voor de Lopikerwaarden.

Het boek is een initiatief van het Lopikerwaarden Streekfonds en is tot stand gekomen met bijdragen van de Haringparty, provincie Utrecht, platform Utrechtse Waarden, de Rabobank en enkele bedrijven. In het voorjaar worden de boeken opnieuw uitgedeeld, dan in groep 3 zodra deze kinderen kunnen lezen. Om dit elk voorjaar te kunnen doen willen we betrokken streekbewoners vragen Streekfan te worden van dit project en het te steunen met een geldbedrag.

 

 


Meer informatie | www.lopikerwaarden.nl | Bron & afbeeldingen: Klaas-Hemke

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Technos Telecom
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Van Lexmond Wonen
Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Shoppen en Stappen.
Kapper - Heerensalon Bladel