Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

Felicitaties voor Nederlands kampioenen Polsstokverspringen

Felicitaties voor Nederlands kampioenen Polsstokverspringen
Lopik Geplaatst 6 september 2017

Burgemeester drs. J.P.J. Lokker feliciteerd de Polsstokverspring kampioenen Roy Velis, Demi Groothedde, Reinier en Fabienne met hun topprestaties.

Fabiënne Overbeek veroverde zaterdagmiddag 26 augustus in Jaarsveld de nationale titel polsstokverspringen bij de vrouwen met haar winnende sprong van 16.05 meter. Haar broer Reinier Overbeek sprong een winnende afstand van 19.17 meter in de jongenscategorie. Demi Groothedde uit Jaarsveld behaalde met haar sprong van 15.62 meter een gouden medaille in de meisjescategorie. Roy Velis won afgelopen weekend voor de vierde keer op een rij het kampioenschap in Friesland.


Vier Nederlandse polsstokverspring kampioenen in de gemeente Lopik is iets om trots op te zijn vind de burgemeester drs. J.P. Lokker en heeft om die reden de vier kampioenen uitgenodigd om ze in het zonnetje te zetten.

Ervaren Polsstokverspringers nu actief als trainers

Tijdens het gesprek melde Reinier en Fabiënne Overbeek door hun eigen vader (in het verleden meervoudig Hollandskampioen Polsstokverspringen) worden getraind en zo ook Demi Groothedde (in het verlden meervoudig Nederlandskampioen Polsstokverspingen). Beide ook aanwezig tijdens deze bijzonder huldiging.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie gemaakt door Richard de Bruin :

Groeiende sport in De Utrechtse Waarden

Polsstokverspringen, ook wel Fierljeppen genoemd, is een sport die in en rond de Utrechtse Waarden enorm popilair is en nog steeds groeiende. Bij ons in de regio's zijn ze tien jaar geleden gestart met een apart kampioenschap voor deelnemers onder 12 jaar met kleinere schansen en kortere stokken. Zodra ze na hun twaalde doorgaan hebben ze inmiddels zoveel geleerd, dat ze in Friesland, waar de sport ook enorm populair is, al op jongere leeftijd alle records verbreken. Dit heeft tot resultaat gehad dat het ook de Friesen zijn gaan investeren in schansen voor jongeren onder de 12 jaar.

Oproep

De sport is zo populair en nog steeds groeiende dat er meer vrijwilligers en trainers nodig zijn. Dus ben je een ervaren oud-polsstokverspringer, houd je nog steeds met hart en ziel van de sport en wil je dit graag overbrengen aan de juigd, geen ervaring maar toch willen helpen, meld je eigen dan aan bij een van onderstaande verenigingen. Om een voorbeeld te geven, per wedstrijd zijn er zo'n 50 vrijwilligers actief.

     

 


Meer informatie | Gemeente Lopik | www.pbhholland.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Beauty Farm Sauna Drôme
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Dolfinarium - Harderwijk Show Themapark Zeedieren
Homefitness 4 You fitnessapparatuur Bergeijk
Special Coatings b.v. Bladel