Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

Grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu

Grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu
Asten Geplaatst 11 augustus 2017

KenShin Martial Arts is een kleine school voor vechtkunsten (martial arts) in Den Bosch.

Grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu

KenShin Martial Arts is een kleine school voor vechtkunsten (martial arts) in Den Bosch. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus komt deze school naar Museum Klok & Peel in Asten om er tijdens de Oosterse Dagen demonstraties Jiu Jitsu te verzorgen. De vechtkunst demonstraties vormen een populair onderdeel van de Oosterse Dagen.

Dit jaar is gekozen voor Jiu Jitsu, een vechtkunst die in Japan is ontwikkeld in de dagen van de roemruchte samoerai (12e tot late 19e eeuw). Hun vaardigheid wordt onder de Bu Jitsu (krijgskunst) geschaard en is gebaseerd op verdediging tegen allerlei realistische aanvallen. De samoerai leerden zich verdedigen met en zonder wapens. Met wapens: het lange en korte zwaard; zonder wapens: Jiu Jitsu.


KenShin Martial Arts staat voor toewijding bij het beoefenen van de vechtkunst. Het verleggen van de eigen grenzen speelt een grote rol. KenShin laat zien dat je door toewijding meer kunt dan je dacht te kunnen. KenShin Jiu Jitsu streeft naar kwaliteit van de uitvoering door oefening van eenvoudige technieken. Bij de training van basisvaardigheden wordt veel aandacht besteed aan motoriek en ademhaling. Die elementen zijn net zo belangrijk als de verdedigingstechnieken zelf.
Bij de demonstraties vertelt KenShin Martial Arts het verhaal van de Jiu Jitsuka. De leden laten zien wat Jiu Jitsu is en hoe het zich heeft gevormd. De diversiteit van basisoefeningen en trainingsvormen is groot en daarmee interessant. Bezoekers van de Oosterse Dagen zullen de demonstraties zeker niet willen missen.

Grenzen verleggen met Japanse Jiu Jitsu

 

Foto: KenShin Martial Arts

 

Asten zaterdag 26 augustus 2017 - zondag 27 augustus 2017
Museum Klok & Peel Asten


Meer informatie | Regio Platform Deurne | Regio Platform Asten | Regio Platform Someren

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Accountant Putten MTH Accountants & Adviseurs
Tandarts Putten Breuklander Mondzorg+
Dolfinarium
Camping de Meidoorn bij Voorthuizen
Engels Assurantiën Eindhoven