Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

De Groot herpakt zich na teleurstellende midweekse wedstrijd

De Groot herpakt zich na teleurstellende midweekse wedstrijd
Linschoten Geplaatst 9 augustus 2017

De springers van "Kamp Holland" hebben de provincie Friesland weer verlaten en stonden deze week, voor de laatste keer dit seizoen, op de Linschotense schansen.

Woensdag kon er vanwege regenachtige weersomstandigheden helaas niet gesprongen worden, maar donderdag werd er alsnog gesprongen om de Lange Willem Trofee.
Erwin Timmerarends uit Montfoort pakte de titel op zijn eigen schans. Waar hij goede zaken deed voor zijn klassement, ging dat niet op voor Jaco de Groot (Woerden). Hij kon helaas geen afstand noteren omdat hij 2x te water ging en 1x met een dikke 19 m sprong buiten de sector terecht kwam.

Zaterdag begon de dag goed. Tijdens de Bevia Bokaal, de 2de klasse wedstrijd in de middag, werden er maar liefst 15 persoonlijk records gesprongen. Dat belooft wat voor de toekomst.
´s Avonds was Timmerarends afwezig in verband met vakantie en de Groot wist de Van Vliet Caravans Cup overtuigend te winnen. Met een afstand van 20.47 m bleef hij Wilco van Amerongen (Benschop) ruim een meter voor. Van Amerongen kwam tot 19.28 m. Derde werd Rian Baas (Oudewater) met een afstand van 19.09 m.

Dymphie van Rooijen (Harmelen) en Fabiënne Overbeek (Benschop) gingen de strijd aan om de dagtitels in de Dames Topklasse. Met elf centimeter verschil wist Overbeek woensdag in haar laatste sprong met 15.44 de Lange Willem Trofee te winnen. Echter, zaterdag nam van Rooijen de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis. Zij won met 15.48 m, 17 centimeter verder dan Overbeek. Het brons ging beiden keren naar Kimberly Engelhard (Gouda), woensdag kwam zij tot 14.88 m en zaterdag tot 14.67 m.

In de Junioren Topklasse deed Richard van Bemmel (Utrecht) zeer goede zaken deze week. Hij wist beide wedstrijden te winnen met een 18 m sprong. Waar woensdag 16.59 m nog genoeg was voor een tweede plek voor Ricardo Faaij (Haastrecht), viel hij zaterdag buiten de prijzen met een afstand van 17.70 m. Daniel Cluistra (Haastrecht) pakte met 17.80 m de tweede plek en de derde plek was verrassend voor Lukas van Eijk (Haastrecht). Hij sprong een fantastisch persoonlijk record van 17.74 m. Een sterke wedstrijd dus voor de Hollandse junioren, die laten zien aan elkaar gewaagd te zijn.

Geen verrassingen in de Jongens Topklasse. Reinier Overbeek uit Benschop, leider van het De Samenwerking-klassement, won de Van Vliet Caravans Cup met 17.51 m. Corné de Regt werd tweede met 15.70 m en Dennis van Jaarsveld werd derde met 14.63 m.

Noteer vast in uw agenda!

Woensdagavond 9 augustus om 19.00 uur start de eerstvolgende 1ste klasse wedstrijd in Zegveld. Deze wedstrijd biedt de laatste kans op een plaatsingsbewijs voor het Hollands Kampioenschap en vormt de generale repetitie voor deze wedstrijd. Het Hollands Kampioenschap zal op zaterdag, eveneens op de schansen van Zegveld versprongen worden. De titel Hollands Kampioen is één van de drie belangrijke eretitels die er in een seizoen behaald kan worden dus elke springer zal erop gebrand zijn om mee te mogen strijden op zaterdag 12 augustus om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Vrijdagavond 11 augustus om 18.30 uur wordt er nog één keer in Linschoten gesprongen en wel voor het Hollands Kampioenschap Jeugd. Er zijn 4 categorieën waar de top van de jongens en meiden t/m 13 jaar gaan strijden om de prachtige eretitel; Hollands Kampioen.

U kunt hier bij zijn. Op zaterdag 12 augustus hoopt de openingsceremonie om 13.45 aan te vangen, waarna om 14:00 uur de wedstrijd zal beginnen. Hollands Kampioenschap; daar waar sterren schitteren. Elke sporter werkt naar een punt in seizoen om te pieken. Maanden van voorbereiding om juist op dat moment te pieken. En nee, dat is niet alleen psychisch naar de wedstrijd toeleven. Dat is trainen, elke week weer die looptraining. Elke week weer aanwezig in het krachthonk. En dat alles met maar 1 doel: pieken op het juiste moment.

Het Hollandskampioenschap is zo'n piekmoment. Een wedstrijd die elke Hollander toch wel aankruist in zijn agenda. Daar is eer te behalen, daar kun je schitteren tussen de grote namen. Win je daar, dan zal je voor altijd in de boeken komen te staan als Hollands Kampioen. Een titel die maar voor weinigen is weggelegd.
Zaterdag 12 augustus is het zo ver. Dan wordt er gepiekt op de Zegveldse schansen. Een wedstrijd in Zegveld, dat is een garantie tot sensatie. Want in Zegveld kunnen de springers vaak dat extra stukje geven. Het is niet voor niets dat de schansrecords zo scherp staan. Het is niet voor niets dat het Hollands record bij de dames en het Nederlands record bij de junioren is gesprongen in Zegveld. De accommodatie behoord dan ook tot de beste accommodaties in Nederland.
U kunt hier bij zijn. Op zaterdag 12 augustus hoopt de openingsceremonie om 13.45 aan te vangen, waarna om 14:00 uur de wedstrijd zal beginnen. Naast het zien van de wedstrijd zullen er meerdere nevenactiviteiten zijn. U kunt rekenen op een springkussen voor de kinderen, een ijskar met verschillende heerlijke ijssmaken en voldoende overige versnaperingen om de dag door te komen en om de maaltijd te nuttigen. Daarnaast zal na de wedstrijd (omstreeks 17.00/17.30) voor de springers én voor het publiek (jong en oud) de gelegenheid zijn om mee te doen met ‘Fiets 'm d'r in' , waarbij het de uitdaging is om met een fiets over een balkje over het water te fietsen en de overkant te halen. Dus vergeet uw/jouw extra setje kleding niet!

We hopen u de 12e te ontmoeten en zie hoe de sterren schitteren!

 


Meer informatie | www.pbholland.nl | Bron: André Faaij

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Grieks Restaurant Olympus
Meubelspuiterij Hofmeijer
Breedenbroek Rivee Bedrijfskleding Reparatie Klompen Werkkleding Werkschoenen
Ladies Selection Ulft
Hurkmans Autoschade Veghel
Margreet Hairstyling