Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

Gemeente en MIJ continueren cultuureducatie en tentoonstellingen

Gemeente en MIJ continueren cultuureducatie en tentoonstellingen
IJsselstein Geplaatst 7 juli 2017

Ondertekening uitvoeringsovereenkomst 2017-2020 tussen gemeente en MIJ

Wethouder Kunst en Cultuur, Vincent van den Berg en onbezoldigd directeur Museum IJsselstein, Bert Murk hebben op 5 juli een nieuwe uitvoeringsovereenkomst 2017-2020 ondertekend. Hiermee leggen zij wederzijdse afspraken over cultuureducatie en het tentoonstellen en beheer van de vaste collecties vast. Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking van de afgelopen jaren en hebben er vertrouwen in dat deze door de nieuwe overeenkomst worden gecontinueerd.


Stichting Museum IJsselstein exploiteert sinds 2012 het verzelfstandigde Museum IJsselstein (MIJ). Met het ondernemend bestuur, professionele staf, meer dan 80 vrijwilligers en een betrokken bedrijfs- en verenigingsleven levert MIJ een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de IJsselsteinse samenleving. Door een eigentijds wisseltentoonstellingsprogramma, continue aanbod van activiteiten en educatieve programma's is MIJ voortdurend op zoek de samenleving bij het museum te betrekken.

Bert Murk: "MIJ is niet alleen een museum wat laat zien en ervaren ‘hoe het was', maar door reflecties van Moderne- en Hedendaagse kunstenaars ook ‘hoe het is' en ‘hoe het gaat worden'. MIJ is een museum voor jong en oud en heeft als missie ‘het museum dat je omarmt'. Museum IJsselstein draagt het collectieve geheugen van 3000 geschiedenis en 700 jaar stad uit. "

Vincent van den Berg: "De Gemeente IJsselstein is blij met de wijze hoe Museum IJsselstein in de afgelopen jaren zijn plek in de samenleving heeft gevonden en is vol waardering over de professionele wijze hoe het museum met heel veel vrijwilligers wordt gerund. Daarnaast levert MIJ door de vele bezoekers van buiten IJsselstein ook een bijdrage aan de economische waarde en de naamsbekendheid van IJsselstein door het motto ‘Ontmoet elkaar in IJsselstein' actief uit te dragen".

 

Foto : gemeente IJsselstein

Op de voorgrond zittend wethouder Vincent van den Berg (l) en bestuurder Bert Murk

Staand van links naar rechts professionals en bestuurders:
Nikkie Herberigs, Marlo den Haan, Tom Zoethout, Amy Stenvert, Edwin de Wit, Barbara Zwezerijnen, Angenelle Thijssen

 


Meer informatie | Gemeente IJsselstein | www.museumijsselstein.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

TriKyRa Licht & Geluid
City Bed IJsselstein
Margreet Hairstyling
Tobre Tuinmeubelen Schijndel
Footgolf - Ermelo Pitch&Putt Golf  Strand Horst