Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

Duoconcert Cor Mutsers en Ton Engels

Duoconcert Cor Mutsers en Ton Engels
Asten Geplaatst 12 mei 2017

Op en top Astense muziek in museum

Tijdvak Bezorging 728x90

Duoconcert Cor Mutsers &Ton Engels

Op en top Astense muziek in museum

In het kader van de lokale concertcyclus vindt zondagmiddag 21 mei in de Oranjerie van Museum Klok & Peel een duo-concert plaats van de Astense topmuzikanten Cor Mutsers en Ton Engels. Gitarist Cor Mutsers bijt om 14.00 uur het spits af; om 15.15 is het de beurt aan Liedermacher Ton Engels. Entree: het museumkaartje.

Cor Mutsers is in Asten geboren en getogen, speelt al gitaar sinds zijn achtste jaar en ontwikkelde zich tot grootmeester op snaren. Zijn concerten zijn per definitie gemarineerd in muzikaliteit. Als klassiek geschoolde gitarist stond hij jarenlang artiesten terzijde als Ilse de Lange, Gerard van Maasakkers en Lenny Kuhr, met wie hij zelfs meer dan tien jaar succesvol door het land toerde. Verder speelde Cor ook met Patrick van Gerwen, Kane, Toon Hermans en Gé Reinders en toerde hij met de grote tenor José Carreras. Country & bluesgrass pikte hij op bij Ruud Hermans, Mexicaanse mariachi bij Mexico Lindo. Op zijn geboortegrond gaf hij de muzikale carrière van Jennemieke Snijders een zetje én werkte hij in zijn jonge jaren samen met Ton Engels in de toen nog jeugdige Blowbeat.


Diezelfde Ton Engels, geboren in Helden-Panningen, maar al sinds 1977 woonachtig in Asten, neemt zondag 21 mei het tweede deel van het duo-concert bij Museum Klok & Peel voor zijn rekening. Ton is al jaren actief als songschrijver, zanger, gitarist, bandleider en muziekdocent. Met zijn Engelstalige band Blowbeat maakt hij momenteel een korte voorjaarstournee langs de poppodia. Heftig en bont.


Daarnaast maakte Engels tot nu toe 5 cd's met doorgaans rustige luistermuziek in het dialect van zijn geboortedorp, dat voor Brabo's ook prima te verstaan is. In de studio wordt momenteel hard gewerkt aan een het zesde album, dat in oktober 2017 verschijnt. Van dat album zijn een paar songs al op clip verschenen: ‘Tom Dumoulin' en zeer recentelijk 'Hallo Veurjaor' (zie YouTube). Bekende titels van voorgaande cd's zijn o.a.: Cojboy (Zonger Peard), Kal Toch Plat, Eindelijk Lente en De Nevel. In het museum speelt Engels een selectie uit zijn inmiddels uitgebreide songarchief. Er zullen beslist een paar stukken voorbij komen van het nog te verschijnen album.

 

Foto Cor Mutsers

 

Foto Ton Engels

Algemeen 16 - 728x90

Asten zondag 21 mei 2017
14.00 uur Museum Klok & Peel Ostaderstraat 23 5721 WC Asten


Meer informatie | www.museumklokenpeel.nl | Cor Mutsers | Ton Engels

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Gendringen Blumer Electro Witgoed Bruingoed Apparatuur Reparatie
De Bruin Entertaiment
TriKyRa Licht & Geluid
Chocolaterie Zuccotto
Landal Het Vennenbos Hapert
Breedenbroek Rivee Bedrijfskleding Reparatie Klompen Werkkleding Werkschoenen