Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

Het geheime leven van 4-jarigen met Noa uit Oudewater

Het geheime leven van 4-jarigen met Noa uit Oudewater
Oudewater Geplaatst 17 maart 2017

Op 20 maart a.s. te zien in het EO programma 'Het geheime leven van 4-jarigen' met Noa Alblas uit Oudewater.

Dit programma speelt zich af in en rond een kinderdagverblijf, die voor de gelegenheid is ingericht met camera's en microfoons. De beelden geven een persoonlijk kijkje in de leefwereld van 4-jarigen. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen?

Maandag wordt de vijfde aflevering van het programma uitgezonden. In deze aflevering staan de verschillen tussen jongens en meisjes centraal. De kijker ontdekt wie meer ruimtelijk inzicht hebben, wie beter zijn in het beheersen van hun impulsen en hoe bepalend de cultuur in de groep is voor het gedrag van een 4-jarige.

Over het programma

In ‘Het geheime leven van 4-jarigen' maakt de kijker elke week kennis met acht 4-jarigen, die in achtergrond, gezinsherkomst en ontwikkelingsniveau van elkaar verschillen. Toch hebben ze ook veel gemeen: ze zijn nieuwsgierig, vindingrijk, hebben energie voor tien en zijn regelmatig eigenwijs. Wat gebeurt er wanneer ze met elkaar spelen? Hoe reageren ze wanneer ze worden uitgedaagd in vrolijke spelletjes of wanneer ze aan het denken worden gezet in één van de opdrachten? De beelden zijn grappig, verbazingwekkend en regelmatig ontroerend.

Spiegel

In de afleveringen passeren onderwerpen als veiligheid, leiderschap, leven en dood, fantasie en de verschillen tussen jongens en meisjes de revue. De kinderen zoeken aansluiting, voelen zich soms onbegrepen, sluiten vriendschappen, onderhandelen, vieren feest en werken samen. Het programma is niet alleen leuk voor ouders, maar ook leerzaam en interessant voor volwassenen, met of zonder kinderen. "Veel situaties zijn herkenbaar; ook in ons leven", zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg. "De kinderen houden ons - hoe jong ze ook zijn - een spiegel voor."

Analyse

Meerdere camera's en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters. Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro keken mee tijdens de opnames en voorzien de beelden van deskundig commentaar. Ze duiden het gedrag van de kinderen op verfrissende, humoristische wijze en verklaren vanuit wetenschappelijk kader wat het gedrag van de 4-jarigen over hun toekomstperspectief zegt.

Noa staat centraal in de vijfde aflevering van ‘Het geheime leven van 4-jarigen'. Deze aflevering is op maandag 20 maart om 22.05 uur te zien op NPO 1.

 

Het geheime leven van 4-jarigen, elke maandag, 22.05 uur, NPO 1


Meer informatie | Bron en afbeelding: www.eo.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Gendringen Blumer Electro Witgoed Bruingoed Apparatuur Reparatie
Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Shoppen en Stappen.
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel
Glazen Schuifwand
Rechtshulp - Ermelo Mulderij Bedrijfsjuristen