Alles van Nederland

Bekijk de agenda
< maart 2017 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
9
 
 
1
2
3
4
5
10
6
7
8
9
10
11
12
11
13
14
15
16
17
18
19
12
20
21
22
23
24
25
26
13
27
28
29
30
31
 
 

19e Blaalse Lichtstoet 2017

19e Blaalse Lichtstoet 2017
Bladel Geplaatst 13 maart 2017

Al-licht wordt het weer een schitterend spektakel!

Zaterdagavond 25 maart, om 19.30 uur bent u ook al-licht weer van de partij voor de 19e Blaalse Lichtstoet.

Want tijdens deze onofficiële afsluiting van carnaval zetten de wagens, die een paar weken daarvoor in verschillende optochten geschitterd hebben, het parcours in een helder licht!

Meer dan een optocht in het donker
De Lichtstoet is veel meer dan een optocht in het donker. Bladel is de enige plaats in de wijde omtrek waar je kunt gaan kijken naar de groepen en wagens die nog één keer alles uit de kast halen. Groepen komen niet alleen uit de Kempen maar komen van heinde en verre om deel te mogen nemen in Bladel.
Ieder jaar opnieuw gaan de individuelen, groepen en wagens nog één keer tot het uiterste in hun voorbereiding voor de Blaalse Lichtstoet.
En dat het al-licht weer schitterend wordt, kan het publiek aanschouwen op het totaal ‘verdonkerde' parcours.

De Blaalse Lichtstoet is voor iedereen
Voor de deelnemers maar ook voor het publiek geldt, dat iedereen van de Blaalse Lichtstoet kan genieten, van jong tot oud maar ook vanuit Bladel tot de wijde omtrek buiten Bladel.
Het mooie aan de Lichtstoet is dat hij elk weer anders is, mooier is, gevarieerder is.
Wat echter wel elk jaar hetzelfde is, is de beleving en het enthousiasme van de deelnemers en de bewondering bij het publiek.

Ook dit jaar weer, zorgt de samenwerking van deelnemers, sponsors, publiek en organisatie er weer voor om vele duizenden mensen te boeien. En elk jaar opnieuw is het weer smullen, van de prachtige creaties en de originele ideeën, dat zal dit jaar niet anders zijn.

Waar doen de deelnemers het elk jaar weer voor?
Ook dit jaar wordt er gestreden om de hoofdprijs in vier categorieën: wagens, loopgroepen, individuelen, en de publieksprijs. Met je toegangsbewijs kun je jouw stem uitbrengen. De andere drie winnaars worden door de onafhankelijke jury gekozen. De prijsuitreiking begint om middernacht in Ambiani, wat als vanouds een verbroederingsfeest gaat worden met alle wagenbouwers.


Doe het licht maar uit...
.
Een waar lichtspektakel zorgt voor voldoende licht, de entree kost € 4,00.
Als je je kaartje in de voorverkoop haalt bij VVV-kantoren in Bladel, Reusel en Eersel, of bij Novy in Hapert, dan kost het maar € 3,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.
De voorverkoop begint op 16 maart.

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Beauty Farm Sauna Drôme
Departyshop.nl
Flow Sleeping Bladel
Spelen Is Leren Just Play
Markthallen IJsselstein