Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

De Dorpsvisie komt van de Voorthuizenaren

De Dorpsvisie komt van de Voorthuizenaren
Voorthuizen Geplaatst 13 maart 2017

Hoe komen we tot een dorpsvisie van de Voorthuizenaren? Dit gebeurd door de Voorthuizenaren zelf. Zij bepalen zelf wat er gaat gebeuren in Voorthuizen.

Dorpsvisie is een expeditie

'We zijn op expeditie', zegt Elvia van den Berg, Voorthuizenaar en projectleider van het project Dorpsvisie Voorthuizen. 'Mensen zijn gewend dat de gemeente plannen maakt en mensen consulteert.

Nu draaien we het om: de mensen maken eerst een dorpsvisie en gaan vervolgens zelf concrete plannen die daaruit voort komen oppakken in samenwerking met benodigde partijen, waaronder de gemeente. En dat is spannend, zowel voor ons als voor de gemeente. Het is bewonderenswaardig dat de gemeente Barneveld zich hiervoor hard maakt en dit proces als pilot ziet om op een andere manier plannen te maken. Daar zijn we heel blij mee.'

wethouders en burgemeester

In februari werden de wethouders en burgemeester in 't Trefpunt bijgepraat over het proces om tot een dorpsvisie te komen. Ook de gemeenteraadsleden kregen uitleg over hoe we willen zorgen dat er een dorpsvisie komt waar de Voorthuizenaren achter kunnen staan. Er werd eerst gekeken naar bewegingen in Nederland rondom burger participatie in dorpsplannen. Tien raadsleden discussieerden mee over de aanpak in Voorthuizen en waren heel enthousiast over het proces. 'Stoer dat jullie dit zo aanpakken!' werd er gezegd.

Voortlopers waren tot eind februari bezig om zo veel mogelijk Voorthuizenaren te bevragen op hun visie en hun concrete ideeën hierbij. In maart kunnen mensen via de website van Plaatselijk Belang reageren. Zo komen we erachter welke thema's belangrijk zijn voor de bewoners. Op de Visiedag worden deze thema's uitgewerkt tot een dorpsvisie. 'Je kunt het zien als een manifest, een kort verhaal waarin Voorthuizenaren beschrijven wat zij belangrijk vinden voor de toekomst. Welke waarden horen daarbij en wat betekent dat voor ons? Van daar uit gaan we verder bouwen door een aantal concrete ideeën die bij de mensen leeft op te gaan pakken met elkaar.
Bij dat laatste is de gemeente natuurlijk zeker nodig, maar neemt niet de regie', aldus Gerard Hofs, voorzitter van Plaatselijk Belang Voorthuizen. 'De Voorthuizenaren zullen regie gaan nemen, samen met anderen en de gemeente zal hierin kaders aan moeten geven.'

We hopen dat er zoveel mogelijk Voorthuizenaren op 25 maart tijdens de Visiedag mee willen doen en denken! Allen welkom op de Visidag: zaterdag 25 maart vanaf 10.00 uur in t Trefpunt.


Meer informatie | Dorpsvisie Voorthuizen | Alles van Voorthuizen | Agenda evenementen Voorthuizen

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Allesvan.nl Ermelo Harderwijk Putten
Esso Hapert - Eersel - Bladel
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Grieks Restaurant Olympus
Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen
Wok Inn Ermelo