Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

NL Doet IJsselstein 2017 met onverwacht bezoek Prinses Beatrix

NL Doet IJsselstein 2017 met onverwacht bezoek Prinses Beatrix
IJsselstein Geplaatst 12 maart 2017

In het afgelopen weekend, 10 en 11 maart 2017 vond voor de twaalfde keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, plaats.

Dit onder auspiciën van Het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vorig jaar waren 350.000 vrijwilligers actief bij meer dan 9.700 klussen!

Onverwacht bezoek van Prinses Beatrix

Onze Prinses Beatrix bezocht op deze mooie zonnige dag, tijdens NLdoet, de speeltuin Kloosterplantsoen in IJsselstein en stak ook de handen uit de mouwen!

De projectgroep NLdoet afdeling IJsselstein, als intermediair, organiseert al vele jaren dit evenement in onze stad en vele honderden vrijwilligers waren hierbij betrokken. De klussen werden geklaard door het college van B&W, gemeenteambtenaren en deze ook uit Montfoort en bijna alle politieke partijen die, ondanks dat deze druk zijn met flyeren voor de komende Tweede Kamer verkiezingen, hun krachten hierbij inzetten. Zij waren bezig om de historische kruidentuin in het vestingplantsoen en de beleeftuin Hooghe Camp te onderhouden en hierbij Stichting Eetbaar IJsselstein te ondersteunen. Ook voor de Wijktuin Achterveld-Groenvliet bestond veel belangstelling. Kluswerkzaamheden bij de muziekverenigingen Excelsior en Amicitia, wandelen met bewoners van verzorgingshuis Ewoud. Pannenkoeken bakken in Mariënstein. Opknappen van Kinderboerderij 't Eiterse Hofje.
Ook de Bewoners verenigingen en vele andere vrijwilligers waren wederom van de partij op veel verschillende locaties.

Ook dit jaar waren er weer de vaste succesnummers, klussen in de speeltuin aan het Kloosterplantsoen met daar wel een bijzondere gast n.l. Prinses Beatrix . Bingo o.l.v. de burgemeester in Isselwaerde, kaarten, spelletjes en vele ontspannende uurtjes in alle zorgcentra, s. Het grote succes de gratis seniorenmaaltijd voor ca 85 inwoners van IJsselstein in de Oase waar de Lionsclub al jaren de bediening verzorgt met als sponsor "Supermarkt Plus/Schimmel'' en "Meester kok Jan Brouwer". Dit alles onder de klanken van Het IJsselsteinse Zeemanskoor. Een groep van rond de veertig stoere zeebonken.

 

Foto's NLdoet 2017 IJsselstein

 

Koffieochtend met muzikale omlijsting voor de bewoners van Isselwaerde, verzorgd door inwoners van de wijk Kasteelkwartier en de PvdA

Laden...


Maaltijd voor zelfstandig wonende ouderen in de Oase door Lionsclub, opening verricht door burgemeester, met muziek van het IJsselsteins Zeemanskoor

Laden...


Kluswerkzaamheden rondom het gebouw van Fanfareorkest Excelsior door D'66

Laden...

Onderhoudswerkzaamheden Wijktuin door bewoners van Achterveld & Groenvliet

Laden...

Winkelen en een drankje in de binnenstad met bewoners van verzorgingshuis Ewoud door het CDA

Laden...


Opknappen speeltuin Kloosterplantsoen door de stichting, Prinses Beatrix,Ronde Tafel, LDIJ e.v.a.

Laden...

Bingo ochtend in Isselwaerde door Burgemeester en gemeenteambtenaren UW samenwerking

Laden...

Beleeftuin Hooghe Camp nog mooier maken door Stichting Eetbaar IJsselstein en Groen Links

Laden...


Historische kruidentuin een boost geven door Stichting Eetbaar IJsselstein en Groen Links
Laden...

Pannenkoeken bakken in verzorgingshuis Marienstein door vrijwilligers m.m.v. een heuse pannenkoeken bakkerOpruimen opslagruimtes bij Harmonie Amicitia door vrijwilligers

Opknappen van de Kinderboerderij 't Eiterse Hofje

Laden...

Met dank aan Hans van Dis voor de prachtige foto's en opmaak van de tekst.


Extra ingezonden foto!

Wijktuin Achterveld & Groenvliet NLdoet 2017 (foto en tekst Koos Lieshout)

We hebben vandaag met mooi weer veel klussen in de wijktuin kunnen verrichten met 15 vrijwilligers. De struiken achter het hek zijn geplant, de gaten voor het nieuwe toegangshek zijn gegraven, het tuinhuis is buiten weer helemaal in de beits gezet, veel onkruid is verwijderd en bedjes zijn opgeschoond, de tuin is aangeveegd, de kweekkas is opgeruimd, de watertonnen staan in de grondverf, plus de melkkar is geschilderd en heeft 2 nieuwe banden.


Meer informatie | www.ijsselsteinbetrokken.nl/nldoet/ | Verslag & foto's: Hans van Dis

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
Allesvan.nl Ermelo Harderwijk Putten
P&O en arbeidsrecht
Buro3R Screenlink
SBP outdoor Bergeijk - Weebosch