Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

Het wordt steeds drukker op de Utrechtse wegen

Het wordt steeds drukker op de Utrechtse wegen
Utrecht Geplaatst 9 maart 2017

Extra impuls doorstroming en bereikbaarheid in de provincie Utrecht.

De provincie Utrecht streeft naar een zo goed mogelijke doorstroming en bereikbaarheid van de regio en analyseert hiervoor voortdurend de knelpunten op haar wegen. Een aantal van deze knelpunten wil de provincie versneld gaan oplossen. Inmiddels zijn de onderzoeken naar mogelijke maatregelen per knelpunt, in samenwerking met de betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat, gestart. Het college van Gedeputeerde Staten wil in 2017 per project een besluit nemen. De realisatie zal naar verwachting in 2019/2020 starten.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (mobiliteit): "Goede bereikbaarheid van onze regio is een voorwaarde voor het bloeiend houden van onze economie. De regio Utrecht is de draaischijf van Nederland. Als het hier vast staat, dan staat het overal vast. Het verkeer moet doorstromen. Daarom pakken we als provincie Utrecht versneld een aantal knelpunten aan."

Onderzoek naar knelpunten

De provincie Utrecht onderzoekt momenteel de volgende knelpunten:

 • N199 gedeelte A1-Rondweg-Noord Amersfoort 
  • Samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Amersfoort en Bunschoten onderzoekt de provincie welke maatregelen wenselijk of noodzakelijk zijn voor de doorstroming en verkeersveiligheid in combinatie met groot onderhoud aan de N199. Daarnaast wordt ook naar andere maatregelen op en rond dit wegvak gekeken, bijvoorbeeld kabel- en leidingwerk, om bouwoverlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting wordt eind 2017 een maatregelenpakket vastgesteld.
 • N201 Centrumplan aansluiting Vinkeveen 
  • De gemeente De Ronde Venen werkt aan het centrumplan Vinkeveen met daarin twee varianten voor een aansluiting op de N201. De provincie werkt op verkeerskundig gebied hieraan mee. De provincie verleent haar medewerking aan beide varianten, en overweegt om extra budget van 4 miljoen beschikbaar te stellen voor de realisatie van variant 2 (de realisatie van een nieuwe aansluiting) vanwege de voordelen met betrekking tot verkeersveiligheid en doorstroming. Hierbij vervalt de oude aansluiting. Voor de realisatie van variant 1 (het verbeteren van de huidige aansluiting) stelt de provincie geen extra budget beschikbaar.
 • Aansluiting N210 op de A2 bij IJsselstein/Nieuwegein
  • In de spits staat het verkeer op de N210 bij de aansluiting op de A2 vast. De provincie onderzoekt daarom samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Nieuwegein en IJsselstein of en op welke termijn de afrit van de A2 op de N210 aangepast moet worden.
 • N210 Baronieweg ombouwen rotonde in IJsselstein 
  • In de spits staat het verkeer bij de rotonde op de N210 in IJsselstein vast. Daarom onderzoekt de provincie samen met de gemeente IJsselstein verbetermaatregelen. De vormgeving van de rotonde wordt hierin meegenomen om het doorstromingsprobleem op te lossen.
 • N221 Escherrotonde en omgeving in Baarn (Poort van Baarn) 
  • Samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Baarn en Eemnes bekijkt de provincie de mogelijkheden om de aansluiting van het noordwesten van Baarn en bedrijventerrein Noordschil op de N221 te verbeteren. Doel is om de doorstromings- en verkeersveiligheidsproblemen op de Escherrotonde (N221-Drakenburgerweg) en de omgeving op te lossen.
 • N224 Zeist - Woudenberg aansluiting Austerlitzeweg 
  • Het is tijdens de spits moeilijk om vanaf de Austerlitzeweg de N224 op te rijden. De gemeente Zeist en de provincie onderzoeken of en hoe het huidige kruispunt kan worden aangepast. Ook de aansluiting van de KNVB wordt in dit onderzoek meegenomen.
 • Rotonde N224 - N226 Woudenberg 
  • Het verkeer bij de rotonde N224-N226 in Woudenberg stroomt tijdens de spits niet goed door. De provincie onderzoekt samen met de gemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug welke maatregelen er genomen moeten worden om het verkeer beter te laten doorstromen. Naar verwachting wordt dit najaar bekend welke maatregelen genomen gaan worden.
 • N224 Ontsluiting Woudenberg-Oost 
  • In Woudenberg wordt een nieuwe woonwijk ontwikkeld die ontsloten moet gaan worden via een nieuw kruispunt op de N224. Dit is een project van de gemeente Woudenberg waaraan de provincie haar medewerking verleent.
 • N228 Montfoort-A12 
  • Samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Montfoort en Utrecht bekijkt de provincie de noodzaak om in combinatie met groot onderhoud aan dit wegvak tegelijk te kijken welke maatregelen wenselijk of noodzakelijk zijn. Doel is om de doorstroming en verkeersveiligheid op de N228 te garanderen. Daarnaast wordt ook naar andere maatregelen op en rond dit wegvak gekeken, bijvoorbeeld kabel- en leidingwerk om bouwoverlast voor het verkeer en de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting wordt eind 2017 een maatregelenpakket vastgesteld.
 • Aansluiting N230 op de A2 in Utrecht 
  • De provincie onderzoekt samen met Rijkswaterstaat en de gemeenten Stichtse Vecht en Utrecht, de oplossingsrichtingen voor een betere doorstroming van de aansluiting N230, de Zuilense Ring, op de A2.
 • N229 in Odijk 
  • De provincie onderzoekt de realisatie van een tweede rijstrook richting Wijk bij Duurstede op de kruising N229 met de Singel in Odijk. Ook het aanleggen van een parallelweg, een weg langs de provinciale weg met een kruising, zodat oversteken tijdens de spits veiliger wordt, wordt in dit onderzoek meegenomen. Deze maatregelen zorgen voor verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming.

Planning

De provincie onderzoekt in samenwerking met de betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat momenteel deze knelpunten. In 2017 wil het college van Gedeputeerde Staten per project een besluit nemen. Bij een positief besluit is de realisatie voorzien vanaf 2019/2020.


Meer informatie | www.provincie-utrecht.nl

« terug

Parket Vloeren Putten 't Vloerenhuis Putten
De Bruin Entertaiment
Van Lexmond Wonen
Vakantiepark Ackersate - voorthuizen
Tandarts Putten Breuklander Mondzorg+
Websites Allesvan.nl voortaan ook met mobiele versie via App