Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
1
2
3
4
5
6
19
7
8
9
10
11
12
13
20
14
15
16
17
18
19
20
21
21
22
23
24
25
26
27
22
28
29
30
31
 
 
 

Doe mee aan IkPas en win wedstrijdkaarten Interland

Doe mee aan IkPas en win wedstrijdkaarten Interland
De Utrechtse Waarden Geplaatst 16 februari 2017

Op 1 maart start de campagne IkPas. Met 'IkPas' daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken.

IkPas richt zich in de regio Utrecht met name op ouders/opvoeders en sportverenigingen. Het doel is gewoontegedrag te doorbreken. Daarbij kunnen ouders een goed voorbeeld zijn voor hun kinderen. Sportverenigingen met de meeste deelnemende leden aan IkPas, maken kans op kaartjes voor een Interland.

Aanmelden IkPas

Wie mee wil doen aan IkPas kan zich via www.ikpas.nl aanmelden. Sportverenigingen die kans willen maken op kaartjes voor een Interland, kunnen naast de aanmelding op www.ikpas.nl een e-mail sturen naar mbouman@ggdru.nl. Vermeld hierbij: naam, plaats van de sportvereniging en de voor- en achternamen van de leden die meedoen aan IkPas.
Waarom IkPas?
Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het een gewoonte om alcohol te drinken: gedachteloos een wijntje inschenken tijdens het koken, een biertje pakken bij de voetbalwedstrijd, een glaasje voor het slapen gaan. De campagne IkPas helpt om deze gewoonte te doorbreken.

Voordelen van meedoen

Er zijn veel voordelen verbonden aan de deelname aan IkPas. Deelnemers van voorgaande jaren ervaarden positieve lichamelijke veranderingen tijdens IkPas: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid (onderzoek Windesheim). Uit een onderzoek van het Radboudumc en NTR-televisieprogramma de Kennis van nu blijkt dat het tijdelijk stoppen met alcohol, zelfs bij matig gebruik goede effecten kan hebben op iemands gezondheid. Cholesterolwaarden verlagen, deelnemers hadden minder buikvet en een gezondere lever.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op: www.ikpas.nl. Ervaringen zijn te delen via www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht en op Twitter via #ikpas.

 


Meer informatie | www.ggdru.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Buro3R Screenlink
Technos Telecom
Eet- en Drinkhuis
Margreet Hairstyling
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk