Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< november 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
1
2
3
4
5
45
6
7
8
9
10
11
12
46
13
14
15
16
17
18
19
47
20
21
22
23
24
25
26
48
27
28
29
30
 
 
 

Halve marathon Harderwijk eindigt in drama: lopers verkeerde kant op

Halve marathon Harderwijk eindigt in drama: lopers verkeerde kant op
Harderwijk Geplaatst 10 maart 2019

De 39ste editie van de halve marathon van Harderwijk begon als een hardloopfeest, maar eindigde gisteren in een groot debacle. De eerste vijftig wedstrijdatleten op de 10 en 21 kilometer, werden na zes kilometer de verkeerde kant opgestuurd. Voordat ook maar iemand het in de gaten had, veranderde de wedstrijd in een chaos.

De halve marathon en de tien kilometer van Harderwijk kreeg vandaag geen winnaar toegewezen. Bij een kruispunt zo rond de zes kilometer werden de koplopers de verkeerde kant opgestuurd. Lopers moesten vervolgens zelf een weg zoeken naar de finishlokatie. Een groot aantal toplopers besloten vervolgens maar uit te stappen.

Recordaantal inschrijvingen
Dit jaar kreeg de organisatie een recordaantal inschrijvingen van 1700 voor alle vier de afstanden samen, meldde de organisatie eerder. Daar onder waren ook atleten uit Marokko, Kenia, en België. Er zijn ruim 150 vrijwilligers bij de wedstrijd betrokken.

Woedend
Toplopers zoals de Keniaan Ezra Kering en ook de Zwolse Hellen Berger reageren woedend. Berger zegt dat ze op weg was om een nieuw parcoursrecord te lopen. Organisator Ruud Jansen verklaart dat hij van drie kanten lopers naar de finish zag lopen. De 39e uitvoering van de halve van Harderwijk kreeg daardoor met een record aantal deelnemers een grote domper te verwerken. Op de website van de organisatie is de volgende verklaring te lezen:

Verklaring organisatie
Wij als organisatie betreuren het ten zeerste dat door niet voorziene omstandigheden de 10 km en de halve marathon door een groot aantal deelnemers niet is gelopen zoals deze had moeten zijn. Hierdoor heeft de organisatie helaas besloten de uitslag op beide afstanden ongeldig te verklaren en dientengevolge geen prijsuitreiking te doen plaatsvinden. Wij beseffen ten zeerste dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Wok Inn Ermelo