Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< februari 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
5
 
 
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
11
12
7
13
14
15
16
17
18
19
8
20
21
22
23
24
25
26
9
27
28
 
 
 
 
 

Golfen voor de Johan Cruyff Foundation

Golfen voor de Johan Cruyff Foundation
Geplaatst 12 april 2016

‘Golfen voor de Johan Cruyff Foundation, een eerbetoon aan Johan Cruyff vanuit de Nederlandse golfsport'.

Het kwam als een grote schok, het overlijden van Nederlands grootste sporter aller tijden, Johan Cruyff. De man die zoveel heeft betekend voor voetbal, sport in het algemeen, maar ook voor golf. Johan was zelf verzot op golf en volgde veel Nederlandse topgolfers op de voet. Twee golffanaten, beide met een zwak voor de mooie golfsport en de persoon Johan Cruyff, wilden een mooi en krachtig gebaar maken. Een idee dat in korte tijd is uitgegroeid tot hét eerbetoon aan Johan Cruyff vanuit de Nederlandse golfsport.

Van 11 tot en met 24 april vindt de actie plaats 'Golfen voor de Johan Cruyff Foundation, een eerbetoon aan Johan Cruyff'. Een eenmalig en uniek initiatief waar door middel van deze actie, met als doel om op 100 golfbanen geld in te zamelen voor de Johan Cruyff Foundation, de golfsport "een laatste eer" kan bewijzen aan de Johan en het geweldige goede doel dat hij nalaat in de vorm van de Johan Cruyff Foundation. Vele kinderen krijgen door de Johan Cruyff Foundation wereldwijd de kans om veilig, en op een leuke en sportieve manier buiten te spelen en te sporten.

Informatie voor golfbaanmanagers, bestuurs- en commissieleden van golfverenigingen
Golfbanen en golfclubs die willen bijdragen aan dit eerbetoon, door middel van het faciliteren van deze actie op 1 van de 14 dagen tussen 11 en 25 april, kunnen dit aangeven door een mail te sturen naar: goedgolfdoel@outlook.com

Iedere deelnemende golfbaan/golfclub ontvangt een holevlag met daar op het logo van de Johan Cruyff Foundation en het nummer 14. Deze holevlag kunt u gedurende de dag dat u de inzameling wilt faciliteren op hole 14 gebruiken. Hoe een golfbaan de inzameling uitvoert laten wij over aan de golfbaan/golfclub. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een maandbeker, of een reguliere dag, waarbij u een vrijwilliger op hole 14, of gewoon in het clubhuis, de leden en gasten informeert en giften in ontvangst neemt. Na afloop van de inzameling, mag de vereniging/golfbaan de vlag veilen onder de leden en/of gasten, en het bedrag daarvan toevoegen aan het bedrag van de inzameling. Natuurlijk mag een golfbaan ook beslissen de vlag zelf te houden en in het clubhuis op te hangen als bewijs van deelname aan deze actie. 24 april om 14:14 uur eindigt de inzameling en worden alle resultaten van de deelnemende golfbanen bij elkaar opgeteld, en op 25 april, de verjaardag van Johan Cruyff, overhandigd in de vorm van een cheque aan de Johan Cruyff Foundation.

Communiceren doen wij via social media (Facebook en twitter) om zodoende de kosten te minimaliseren.
Wij danken op voorhand iedereen die meehelpt om dit mooie gebaar te realiseren, iedereen die een bedrag doneert op de deelnemende golfbanen, alle golfbanen en golfverenigingen die deze actie faciliteren en wij danken vooral Johan Cruyff voor wie hij is geweest en dat zijn visie, passie en missie altijd zal blijven bestaan. 

Golfen voor de Johan Cruyff Foundation, is een eerbetoon aan Johan Cruyff vanuit de Nederlandse golfsport.

Contactgegevens t.b.v. meer informatie en aanmelden golfbaan/golfclub:
E-mail: goedgolfdoel@outlook.com
Initiatiefnemers: 0651218631 (Auke Hempenius), 0654654952 (Erwin Mulder)
Ambassadeur: Martijn Paehlig


Meer informatie | www.golf4all-harderwijk.nl | Golfen voor de Johan Cruyff Foundation

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Pitch en Putt Golf Strand Horst
Index Software