Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Maatschappelijke stagiaires maken het verschil!

Maatschappelijke stagiaires maken het verschil!
Harderwijk Geplaatst 7 december 2020

Maandag 7 december is het de Nationale Vrijwilligersdag. In heel Nederland worden vrijwilligers bedankt.

Liza en Maritha, MaS-makelaars bij Zorgdat, zetten dit jaar ook de 500 leerlingen uit Harderwijk in het zonnetje die afgelopen schooljaar hun Maatschappelijke Stage hebben gedaan. Ze ontvangen een bedankje via hun middelbare school. 

Door de Maatschappelijke Stage maken jongeren kennis met vrijwilligerswerk. Ze ervaren hoe het is om belangeloos iets voor een ander te doen. Het bereidt hen voor op volwaardige deelname aan de samenleving.
Door de inzet van deze jongeren kregen kinderen sporttraining, ouderen aandacht en werden er boodschappentassen ingepakt bij de Voedselbank. En natuurlijk zijn er nog veel meer klussen gedaan.
De vrijwilligersorganisaties waarderen de inzet van de jongeren, zoals bijvoorbeeld Wijkvereniging Drielanden. Samantha van Wijkvereniging Drielanden: ‘Wij vinden het belangrijk om maatschappelijke stagiaires mee te laten helpen. Ze krijgen inzicht in hoe de wijkvereniging reilt en zeilt. Op sociaal vlak leren ze veel. En wij kunnen alle handen gebruiken. Het is een win-win situatie.'

Ook bij Zorggroep Noordwest Veluwe zijn ze blij met de extra handen. De maatschappelijke stagiaires maken de extraatjes mede mogelijk, zoals een praatje, een spelletje of even wandelen. Marguerita Fidder van Zorggroep Noordwest Veluwe: ‘Wij vinden de jongeren een hele waardevolle aanvulling op de zorg en aandacht die de bewoners krijgen van onze medewerkers en vrijwilligers. Door maatschappelijke stages kunnen jongeren ervaren wat de ouderenzorg inhoudt. Ze merken wat het is om van betekenis te zijn voor iemand die niet meer alles zelfstandig kan doen. Nu en in de toekomst zijn er in Nederland - ook bij Zorggroep Noordwest-Veluwe - veel geschoolde zorgmedewerkers nodig. Hopelijk worden jongeren door hun maatschappelijke stage geënthousiasmeerd voor het werken in de ouderenzorg.' Leerlingen maken door hun Maatschappelijke Stage het verschil! Dank je wel!

Wil je vrijwilligerswerk blijven doen? Elke week of af en toe? Informeer eens bij je stageorganisatie wat er mogelijk is. Wil je graag iets anders doen? Kijk op de vacaturebank op www.zorgdat.nl of bel naar het Servicepunt Vrijwilligerswerk via 0341-434656.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen
Communicatie Harderwijk EMC Solutions
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk