Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Opening nieuw station Harderwijk

Opening nieuw station Harderwijk
Harderwijk Geplaatst 17 september 2016

Op 16 september is het nieuwe stationsomgeving van Harderwijk grotendeels geopend. Vanaf gisteren nemen automobilisten, fietsers en voetgangers de onderdoorgang bij het station in gebruik. En reizigers maken gebruik van het nieuwe stationsgebouw en via de trapopgangen naar de perrons. Een belangrijke mijlpaal!

Het nieuwe station en de onderdoorgang in Harderwijk zijn vrijdag jl. om 12.00 uur geopend. De spoorovergang Oranjelaan-Stationslaan is nu dicht. Een feestelijk dag voor gemeente Harderwijk, ProRail, NS en Aannemerscombinatie Reef-Strukton, maar bovenal voor alle reizigers en inwoners van Harderwijk!

#sluitjeaan!
Artiesten, spelers en kunstenaars van Cultuurkust en muzikanten van Popschool Harderwijk trakteerden de reizigers en passanten die dag (tijdens de spitsuren) op muziek en korte acts. Het stationsgebied is de spil tussen de verschillende vervoersmodaliteiten en zorgt voor aansluiting tussen trein, bus fiets, voetganger en auto. Het motto #sluitjeaan! was een krachtig appèl aan stad, reizigers en omwonenden om met elkaar de opening te vieren. Naast een optreden van diverse artiesten konden er ook prijzen gewonnen worden met de foto - actie #sluitjeaan!

Officiële opening
Om 11.15 uur opende Commissaris van de Koning Clemens Cornielje de rij sprekers voor genodigden, waar na regiodirecteuren Jan Mulder van ProRail en Ineke van Gent van NS en wethouder Pieter Teeninga het besloten gedeelte afsloten. Alle sprekers waren zeer ingenomen met het nieuwe station en met de goede samenwerking tussen alle partijen. Om 12.00 uur vond de officiële opening in het bijzijn van het publiek op spectaculaire wijze plaats

Bijna klaar voor de toekomst
Op 16 september is nog niet alles klaar. Het oude gebouw wordt nog gesloopt en het busstation is op dat moment nog niet gereed. Ook de openbare ruimte krijgt nog een nieuwe inrichting. Maar met de komst van een nieuw stationsgebouw en een geheel nieuwe stationsomgeving met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk een aantrekkelijk en goed bereikbaar station en is de stad klaar voor de toekomst. Zo is het station weer één van de toegangspoorten naar de stad. Er is daarmee een doorgaande verbinding tussen de stad en de Veluwe als achterland gerealiseerd en een snelle verbinding met de A28. De komst van een onderdoorgang bij het station en een onderdoorgang voor fietsers bij de Weisteeg zorgt voor een betere bereikbaarheid en veiligheid van Harderwijk en draagt bij aan betrouwbaarder treinverkeer.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug