Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

School van de toekomst ziet levenslicht

School van de toekomst ziet levenslicht
Geplaatst 20 oktober 2015

Primeur voor Nederland: School van de toekomst ziet levenslicht Nieuwe middelbare school met focus op talent van individuele leerling.


Het Nederlands onderwijs is binnenkort een nieuwe schoolsoort rijker: Groot Spriel College in de Veluwe. Deze kleinschalige middelbare school brengt het individuele talent van de leerling tot wasdom en zorgt voor een vliegende start in de maatschappij. De school vormt een antwoord op de vele vragen in onderwijsland. Vanaf het schooljaar 2016/2017 kunnen leerlingen terecht bij deze school voor particulier voortgezet onderwijs.

Hoogst haalbare niveau

Groot Spriel College is een school voor kinderen in de middelbare schoolleeftijd van elf tot achttien jaar, die gemotiveerd zijn alles uit zichzelf te halen en gaan voor een opleiding die precies past bij wat zij willen. Motto van de school is: ‘Wij gaan verder met het talent van uw kind'. Initiatiefnemer Reijer van den Brink, zelf bevlogen leerkracht: "Wij wil leerlingen uitdagen, inspireren en motiveren tot het hoogst haalbare niveau. Inspelen op de behoefte van iedere leerling als individu is hierbij ons uitgangspunt." Zo krijgen leerlingen afhankelijk van hun interesse bijvoorbeeld les in specifieke vakgebieden als sport en bewegen, ondernemerschap, ontwerpen, eventmanagement of architectuur.


Vliegende start

Groot Spriel College stelt bovendien alles in het werk om de leerling na de opleiding een vliegende start te geven in de maatschappij. Van den Brink: "We bouwen een intensieve samenwerking op met het bedrijfsleven, zodat leerlingen alvast ervaring kunnen opdoen in de praktijk. Ook worden lessen gegeven door ervaringsdeskundigen. Daarnaast lopen de leerlingen maatschappelijke stages bij non-profit organisaties, om meer te leren van de wereld waarin zij leven."

Flexibele vakanties
Gezien de groeiende vraag naar particulier onderwijs met meer specifieke aandacht voor de individuele leerling is Groot Spriel College opgericht als particuliere school voor VMBO, HAVO en VWO. De school wil bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de leerling op zowel didactisch als sociaal-emotioneel gebied. Kwaliteit, effectiviteit en talentontwikkeling zijn daarbij de speerpunten. Naast het lesgeven op individueel niveau, onderscheidt de school zich door geen lesuitval, flexibele vakanties - twee weken zomer, twee weken kerst en vier weken flexibel over het jaar verspreid - en intensieve huiswerkbegeleiding.

Droom realiseren
Na jarenlange ervaring als leerkracht in verschillende onderwijsvormen was Van den Brink ervan overtuigd dat onderwijs in een optimaler vorm kan worden aangeboden: "Nu heb ik de stap genomen mijn droom voor de school van de toekomst te realiseren en is Groot Spriel College een feit." Van den Brink wil individueel onderwijs bovendien vormgeven vanuit een inspirerende leeromgeving. De school is daarom gehuisvest in een monumentaal landhuis tussen Putten en Garderen in noord west Veluwe.

Achter de schermen werkt Van den Brink met zijn team hard om volgend schooljaar te kunnen starten. Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen? Houd dan www.grootsprielcollege.nl in de gaten.


Meer informatie | www.grootsprielcollege.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Meubelspuiterij Hofmeijer