Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Top Niveau Musiceren Ermelo

Top Niveau Musiceren Ermelo
Ermelo Geplaatst 11 augustus 2015

Drumfanfare EDG Ermelo gaat weer aan de slag per september 2015. Het korps heeft een sabatical van een jaar gehad om de zaken weer onder elkaar te zetten.


Nieuwe ideeën, nieuwe dirigent en hopelijk straks ook weer veel nieuwe (oud) leden. Ook kijkend naar de huidige maatschappij en de agenda’s van (nieuwe) leden, wil de vereniging hier transparant en haalbaar in zijn. Een vereniging welke past in deze tijd.

Drumfanfare EDG behoorde altijd tot de top van marcherende orkesten op de Noord West Veluwe. In het verleden zijn er vele nationale, maar ook internationale prijzen naar Ermelo gehaald. Ware ambassadeurs van de Gemeente Ermelo. De titel van ambassadeur wil de vereniging zo snel mogelijk weer dragen en voor de Gemeente Ermelo naar buiten treden. EDG is daarom op zoek naar nieuwe (oud) leden. Vind je marcheren/show lopende orkesten leuk en interessant of heb je zoiets van, dat wil ik wel eens proberen, schroom dan niet en meld je aan. Ook als je een hart hebt voor dit soort orkesten, maar het marcheren hoeft zo nodig niet meer, heeft EDG ook een prachtig podiumorkest wat een grote diversiteit aan muziek speelt. Heb je helemaal geen ervaring in het muziek maken, maar de wens is er altijd nog wel, dan is dit wellicht de kans op een super voordelige manier een muziekinstrument te gaan spelen, waarbij doorstroom naar de orkesten van EDG het uiteindelijke doel is. In principe regelt EDG alles voor je, alleen jouw inzet moet je zelf meenemen. Met EDG reis je geheel Nederland door en op verzoek zal het orkest ook over de landsgrenzen gaan. Denemarken, Duitsland, Polen, België, Frankrijk zijn een kleine greep landen waar EDG succesvol heeft opgetreden. Daarnaast kom je op plaatsen waar je als normale burger niet snel komt en ben je met elkaar een hechte groep vrienden die het beste eruit willen halen.

Eind september wil de drumfanfare de repetities weer oppakken op de donderdagavond in De Muzenhof van 20.00 – 22.00 uur. De repetities zullen staan onder leiding van dirigent Adriaan Bruinink uit Harderwijk. Bruinink is voor EDG geen onbekende hij heeft de vereniging succesvol mogen leiden in de periode 2001 t/m 2008. Het repertoire zal voornamelijk goed in het gehoor liggende muziek zijn, waar o.a. op gelopen kan worden, maar ook gebruikt kan worden om het publiek op verrassende wijze te verrassen met shows/concerten tijdens evenementen / taptoes in binnen- en buitenland.

Op donderdag 10 september 2015 zal de eerste kennismakingsavond zijn voor geïnteresseerden. De avond begint om 20.00 uur in de Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 in Ermelo. De Kick Off staat gepland op zaterdag 12 september 2015 in de Muzenhof en zal worden geleid door de bekende componist en dirigent Rob Balfoort, dirigent van 2 toporkesten in Nederland (Door Vriendschap Sterk Katwijk en Adest Musica Sassenheim). De Kick Off zal een spetterende dag worden, waarbij op een fantastische wijze gestart wordt met een herboren Drumfanfare EDG Ermelo, hier volgt later nog meer informatie over.

Voor meer informatie kan je terecht via het e-mailadres: info@drumfanfare-edg.nl of telefonisch 06-23490384.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Auto Versteeg Buurman B.V. Voorthuizen