Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< mei 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
 
 
1
2
3
19
4
5
6
7
8
9
10
20
11
12
13
14
15
16
17
21
18
19
20
21
22
23
24
22
25
26
27
28
29
30
31

Kunst in de Kelder van Putten

Kunst in de Kelder van Putten
Putten Geplaatst 14 maart 2015

Expositie van 20 maart t/m 18 april 2015. De tentoonstelling wordt vrijdag a.s. om 20.00 uur geopend. Richard A. Cox en Bertus Sondaar uit Ermelo (waarvan schilderijen afgebeeld) exposeren.


Beide kunstenaars zullen die avond aanwezig zijn en desgevraagd een toelichting geven op hun werk.

Richard A. Cox (Holmfirth 1950) is een Engelse kunstenaar die sinds 1972 woont en werkt in Duitsland alwaar hij ook verschillende docentschappen heeft vervuld aan instellingen voor hoger onderwijs. Hij maakt werken vanuit een bepaald oorspronkelijk idee met diverse media en materialen. De oorsprong is een beeld van kleurrijke dansende meisjes in vloeiende ritmische bewegingen, gevat in een vast beeld. Hij werd geïnspireerd door een muurschildering in een tempel gebouwd ter ere van Dionysos, door wat hij zag in het tempelcomplex van Knossos op Kreta en impressies opgedaan in het Nationale Archeologische Museum in Napels. Ook vond hij inspiratie in de modernere werken van Matisse, Duchamp, Muybridge en Richter. De werken ‘Variatie als Veelvoud', vertonen gelijkenis maar zijn niet gelijk, ze zijn vrolijk en speels qua materiaal en grootte, figuur en vorm, ritme en beweging, object en ruimte. Het heeft iets weg van een soort streepjescode met een oneindig zichtbaar ritme. Een groot scala aan materialen wordt gebruikt die onbeperkte mogelijkheden bieden voor nieuwe ideeën en verdere variaties. Veel van het werk van Richard Cox is in druk verschenen, hij heeft op tal van plaatsen in Europa geëxposeerd en zijn werk is te vinden in veel particuliere en voor het publiek te bezichtigen collecties. (zie: www.richardcox.de)

Bertus Sondaar, tekenaar (Amsterdam 1951) komt op deze tentoonstelling met een nieuwe serie die duidelijk de ontwikkeling in zijn werk weergeeft: strakkere vormen, lijnvorming en architectuur. Sondaar tekent op houten, speciaal geprepareerde, panelen. De ontwikkeling in zijn poëtische oeuvre ging van abstract naar een eigen magisch realisme en is continu in beweging. Hij is een perfectionist die zich door voortdurende zelfstudie verschillende technieken heeft eigen gemaakt voor de weergave van anatomie, schaduwwerking, lichtval, ruimteverdeling en perspectief. Hij werkt met Oost-Indische inkt, (conté) krijt, ballpoint en wattenstokjes. Zijn tekeningen appelleren aan de werkelijkheid zoals wij die waarnemen maar zijn een individuele vertolking daarvan. Zoals hij zelf zegt: "Al spelend met vormen en schaduwen groeit het werk naar een (on)logisch realisme vanuit een verwrongen, ingewikkeld, wisselend perspectief". Hij wordt wel ‘de Dali van deze tijd' genoemd en geeft zijn eigen visie op de huidige maatschappij. In deze voor kunst moeilijke tijd is het een poging om iets nieuws te brengen, een reactie op de braafheid in de beeldende kunst van de afgelopen jaren. Hij blijft verbaasd over de groeiende waardering voor zijn werk. (zie: www.bertustwistedart.com)

ermelo, putten, allesvan, kunst, kelder

Locatie Kunstkelder: achterzijde van het gemeentehuis (ingang Brinkstraat). Toegang mindervaliden: via de hoofdingang en de lift van het gemeentehuis, behalve op zaterdag.
Open: di, do en vr van 14.00 - 16.30 uur; wo en za van 10.00 - 12.30 uur.

De tentoonstellingscommissie van de Gemeente Putten, Bruno Fabriciusstraat 10, 3881 CM Putten, Tel. 0341-352908.


Meer informatie | www.kunstinputten.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Van Lexmond Wonen
Camping de Meidoorn bij Voorthuizen
TriKyRa Licht & Geluid