Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

IJsselsteinse judo successen in Venray en Ede

IJsselsteinse judo successen in Venray en Ede
IJsselstein Geplaatst 4 juni 2018

Op het 44e International Judo Tournament in Venray kwamen Femke Hooijsma en Esmé Scherrenberg in actie!

44e International Judo Tournament

Tijdens het tournement in Venray kwaneb afgelopen weekend de 13-jarige Femke Hooijsma en 14-jarige Esmé Scherrenberg in actie namens Judo Ryu Rijkse en Top Judo Utrecht. Beide dames weten heel knap een podiumplek te veroveren op dit zware toernooi met internationale topjudoka's.

Femke komt uit in de klasse tot 52kg en leeftijdsklasse tot 15 jaar. Ze scoort in een veld van 32 deelneemsters met mooie heupworpen en sterk grondwerk. Ze wint onder andere van de Belgische Nationale kampioen met een snelle overname en komt in de finale. Hier treft ze een eerdere opponent, waar ze nog een appeltje mee te schillen heeft vanwege onsportief gedrag op het NK. Femke wordt echter helaas met een beenworp geworpen, maar de 2e plaats is er één om trots op te zijn.

Voor Esmé Scherrenberg is het -vanwege een rugblessure- al weer 2 maanden geleden dat ze de wedstrijdmat betrad. Een uitgebalanceerd trainingsprogramma bleek echter voldoende om direct weer aan te haken bij de judotop in haar klasse tot 70kg (-18 jaar). Met sterke been- en heupworpen komt ze in de halve finale om hier echter nipt te verliezen van een Duitse judoka. Hiermee komt Esmé in de finale om brons te staan waar ze tegen een zwarte bander scoort met een verwurging.

Op het 25e Heide toernooi in Ede komen eveneens diverse judoka's van Judo Ryu Rijkse in actie. Hier weten de 10-jarige Jayden Hoogeveen en 20-jarige Yentel Rison met louter ippon-scores (maximale score) de 1e prijs te veroveren. Voor beide geen gemakkelijke strijd, maar een goede focus en doorzettingsvermogen brengen hen tot dit optimale resultaat. Arthur Schoenmakers, Sara Ferrier, Francesca Rietveld, Josefien Poos en Robbe Stout moeten eveneens flink strijden na lange wachttijden in de warme sporthal. Arthur blinkt uit met verwurgingen, Sara met een sterke balansverstoring en Francesca door goed te variëren in techniek. Josefien volbrengt lange zware partijen en Robbe weet met zijn felheid diverse punten te scoren. Allen bereiken hiermee een knappe 3e plaats.

 


Meer informatie | www.judoryurijkse.nl | Bron & foto's: Irma Rijkse

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Footgolf - Ermelo Pitch&Putt Golf  Strand Horst
Buro3R Screenlink
Kapper - Heerensalon Bladel