Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Tessels vindt niet het juiste gevoel en wordt twintigste op Donington Park

Tessels vindt niet het juiste gevoel en wordt twintigste op Donington Park
Lopik Geplaatst 29 mei 2018

Het is Wayne Tessels helaas niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten in de World Supersport op Donington Park.

De coureur van ChromeBurner Wayne's Racing Team worstelde om een goed gevoel te vinden met zijn motor en het lukte hem niet om dit tijdens het weekend om te buigen. In de race kwam Tessels als twintigste over de eindstreep.

De trainingsdagen voorafgaand aan de World Supersport wedstrijd op Donington Park verliepen anders dan gehoopt. De eerste vrije training verliep wel uitstekend, op een natte baan wist Wayne Tessels een nette tiende tijd op de klokken te zetten. De tweede vrije training werd verreden op een opdrogende baan. Helaas kreeg de 24-jarige coureur al vrij vroeg in de sessie te maken met motorproblemen, waardoor er maar weinig ronden gereden konden worden.

Zaterdagmorgen in de derde vrije training was dus de eerste sessie dat Tessels meters kon maken op een volledig droge baan. Voor de kwalificatie werd er besloten om wat zaken aan de afstelling aan te passen, maar het bleek een verkeerde richting te zijn. Met veel moeite kon Tessels er nog een veertiende tijd uitpersen in Superpole 1, wat betekende dat hij zich als vierentwintigste kwalificeerde voor de wedstrijd.

Voor de racedag werd er hard om het gevoel met de Kawasaki ZX-6R te verbeteren, maar het helaas zonder resultaat. In de beginfase van de race wist Tessels nog wel een aantal posities te winnen en kwam de top-twintig binnen. Gedurende de race vocht hij met een drietal andere rijders voor de achttiende positie. Tessels werd uiteindelijk twintigste, een positie waar hij en zijn team zeker niet tevreden over zijn. Over twee weken (8 t/m 10 juni) krijgt Tessels een nieuwe kans, want dan wordt er gereden in de World Supersport op het circuit van Brno in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Dit is niet het resultaat waarvoor we naar Donington zijn gekomen. Eigenlijk liep het alleen in de eerste training goed op de natte baan en daarna verliep het teleurstellend. We hadden diverse problemen en het lukte mij niet om het goede gevoel te vinden. We liepen tegen bepaalde grenzen aan en het lukte niet om daar doorheen te breken. Ik wil het team bedanken voor hun werk en inzet. We moeten leren van dit weekend en het over twee weken in Brno beter doen.'


Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Camping de Meidoorn bij Voorthuizen
Websites Allesvan.nl voortaan ook met mobiele versie via App
Kapper - Heerensalon Bladel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk