Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< januari 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
 
1
2
3
4
5
6
2
7
8
9
10
11
12
13
3
14
15
16
17
18
19
20
4
21
22
23
24
25
26
27
5
28
29
30
31
 
 
 

Utrechtse basisschoolkinderen in Lang Leve de Muziek Show

Utrechtse basisschoolkinderen in Lang Leve de Muziek Show
Lopik Geplaatst 27 mei 2018

Utrechtse basisschoolkinderen De Zomergaard (Lopik) en de St. Aloysiusschool (Baarn) in Lang Leve de Muziek Show

De jury van de audities van Lang Leve de Muziek Show maakt bekend dat de kinderen van groep 6/7 van De Zomergaard uit Lopik en groep 7 van de St. Aloysiusschool uit Baarn mogen meedoen in Lang Leve de Muziek Show. Komend najaar zullen zij op televisie tegen elkaar strijden om de winst: optreden in de grootste schoolband van Nederland tijdens het Kerst Muziekgala 2018 in december. Koningin Máxima is daar, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, ook aanwezig.

De scholen uit Utrecht deden op 23 mei audities in Haarlem. De jury, die bestond uit influencer Quinty Misiedjan, producer Marc van Tijn en drummer Willem van der Krabben, koos op basis van hun muzikale act, deze twee groepen uit de provincie Zuid-Holland uit, om mee te doen in het tv-programma Lang Leve de Muziek Show.

Lang Leve de Muziek Show

Lang Leve de Muziek Show is een muzikaal spelprogamma van AVROTROS voor basisschoolkinderen dat vanaf 29 september iedere zaterdag om 17.15 uur op NPO 3 te zien is. Onder leiding van presentator Buddy Vedder strijden in iedere uitzending twee klassen uit één provincie tegen elkaar.

Méér Muziek in de Klas - De stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2018. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak. Méér Muziek in de Klas laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas en werkt hiervoor nauw samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst en de PO-Raad, AVROTROS, NPO en VandenEnde Foundation. Onder de ambassadeurs bevinden zich onder meer singer-songwriter Ilse DeLange, voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest Jan Raes en cultureel ondernemer Joop van den Ende.

 


Meer informatie | www.meermuziekindeklas.nl | http://Bron en afbeelding: Aimée Mars

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Dolfinarium
Wok Inn Ermelo