Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

Diefdijklinie met Liniewacht genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit

Diefdijklinie met Liniewacht genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit
Geplaatst 7 februari 2016

Vanaf vandaag kunt u uw stem uitbrengen op het project ‘Diefdijklinie met Liniewacht'. Vrijwilligers van de Liniewacht zijn samen met Waterschap Rivierenland genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit.


Waterschap Rivierenland verbetert de Diefdijklinie. De Liniewacht houdt zich bezig met beheer van het landschap en monitoring van vleermuizen. Door uw stem uit te brengen op het project ‘Diefdijklinie met Liniewacht', kunt u er voor zorgen dat de vrijwilligers van de Liniewacht op 21 april de Publieksprijs van €10.000 winnen. Stemmen kan van 1 februari tot en met 10 april via de website http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl.

Liniewachters zijn vleermuisliefhebbers met hart voor het landschap. Ze onderhouden, beheren en monitoren unieke locaties in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waar de Diefdijklinie onderdeel van is. Naast de forten zijn er honderden kleinere militaire objecten in de linie. Deze groepsschuilplaatsen hebben niet alleen cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Ze hebben ook een ecologische waarde. Ze bieden een overwinteringsplek en uitvalsbasis aan vleermuizen. Door inzet van de vrijwilligers van de Liniewacht is het mogelijk al deze waarden te behouden. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt de Liniewacht. In heel Gelderland ondersteunt SLG 10.000 vrijwilligers die zich inzetten voor het landschap.

De Diefdijklinie is een dijkverbeteringsproject van Waterschap Rivierenland. Een bijzonder project, vanwege de rijke historie van het gebied en de grote landschappelijke waarde. De Diefdijklinie ligt in het werkgebied van de Liniewacht en maakt onderdeel uit van de NHW. De NHW is één van Nederlands meest bijzondere verdedigingslinies. Daarom is deze op de Voorlopige Lijst voor Unesco Werelderfgoed geplaatst.


Meer informatie | maakgelderlandmooier.gelderland.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Meubelspuiterij Hofmeijer
Verzekeringen Kantoor Van den Berg Harderwijk