Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< december 2023 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
1
2
3
49
4
5
6
7
8
9
10
50
11
12
13
14
15
16
17
51
18
19
20
21
22
23
24
52
25
26
27
28
29
30
31

De overkapping zit op het Zeeleeuwentheater

De overkapping zit op het Zeeleeuwentheater
Harderwijk Geplaatst 25 juli 2015

In samenwerking met de gemeente en Consortium Waterfront legt het Dolfinarium een overkapping over het Zeeleeuwentheater aan. Hierdoor wordt de geluidsuitstraling richting de woningen in het plan Waterfront beperkt.

Maar fans van de Zotte Zeeleeuwenshow moeten nog wel wat maanden geduld hebben. De verwachting is dat tijdens de kerstmarkt/winteropenstelling de eerste nieuwe voorstelling gedraaid kan worden.

Verbouwing Zotte Zeeleeuwentheater
Startdatum: januari 2015
Verwachtte gereeddatum: begin 2016
Type: Overkapping van het gehele theater
Meer informatie:
Het gehele zeeleeuwentheater zal overkapt worden en daarmee de uitstraling krijgen van één gebouw. Daarnaast zal er een nieuwe zeeleeuwenshow verschijnen in 2016 met een gloednieuw decor. Het zeeleeuwentheater werd gebouwd in 1988 en heeft sindsdien alleen gebruikelijke onderhoudsbeurten gehad, maar geen grote opknapbeurt zoals nu het geval zal zijn.
De verbouwing zal circa 9 maanden in beslag nemen.

Overkapping Zeeleeuwentheater als geluidsbuffer
In samenwerking met de gemeente en Consortium Waterfront legt het Dolfinarium een overkapping over het Zeeleeuwentheater aan. Hierdoor wordt de geluidsuitstraling richting de woningen in het plan Waterfront beperkt. Daarnaast biedt deze oplossing meer flexibiliteit bij de uitwerking van de boothuizen.

In het plan Waterfront worden twee wooneilanden nabij het Dolfinarium gerealiseerd. Om te voorkomen dat bewoners geluidshinder ervaren van het Zeeleeuwentheater, dient de gemeente in samenspraak met het Consortium Waterfront geluidswerende maatregelen te treffen. In een eerder stadium van de planontwikkeling is besloten om de boothuizen langs de kade van het Dolfinarium qua hoogte zo te ontwikkelen dat deze ook als geluidwerende voorziening kunnen fungeren. Tijdens de verdere uitwerking van de planontwikkeling is in overleg met het Dolfinarium voorgesteld om een efficiëntere oplossing dichter bij de geluidsbron te realiseren. Het gaat dan om het aanbrengen van een overkapping over het dierenverblijf en het podium van het Zeeleeuwentheater. Bijkomend voordeel is dat bij de ontwikkeling van de boothuizen flexibeler kan worden ingespeeld op wensen van de kopers.

Subsidie
De gemeente draagt bij aan de realisatie door een subsidie te verstrekken van € 480.000,- als tegemoetkoming in de kosten van de bouw van een overkapping over het Zeeleeuwentheater. De subsidie wordt gedekt uit de sleutelprojectbijdrage, die de gemeente in 2012 van de provincie Gelderland heeft ontvangen.


Meer informatie | www.dolfinarium.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Pitch en Putt Golf Strand Horst
Lantaarnpaal Reclame Calumma Ermelo
Camping de Meidoorn bij Voorthuizen