Alles van Nederland
Bekijk de agenda
< juni 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
1
2
3
23
4
5
6
7
8
9
10
24
11
12
13
14
15
16
17
25
18
19
20
21
22
23
24
26
25
26
27
28
29
30
 

Verlichte proeverijenroute Utrechtse Waarden

Verlichte proeverijenroute Utrechtse Waarden
De Utrechtse Waarden
- zaterdag 4 februari 2017 Aanvang 19:00u tot 22:00u

Deze week halen op donderdag 19 en vrijdag 20 januari de ruim 100 deelnemers aan de verlichte proeverijenroute Utrechtse Waarden hun lampensets op.

Dat gebeurt bij boerderijen 't Zwaantje in Cabauw, De Vos van Abrona in Benschop en melkveebedrijf Houdijk in Snelrewaard. Het zijn drie van de 30 adressen die tussen 26 januari en 11 februari a.s. een aantal avonden te bezoeken zijn tijdens de eerste verlichte proeverijenroute in het Groene Hart. Met streekbewoners organiseert Stichting Het Platteland en het Platform Utrechtse Waarden deze smakelijke route, waarin drie weken lang de streekproducten van deze regio voor het voetlicht worden gebracht.

Bijzonder element van deze route zijn de PROEFboerderijen. Hier kunt u genieten van kleine ‘proeverijen op de boerderijen' met zuivelproducten als kaas, biest, smoort en yoghurt, met vlees van het eigen bedrijf en biologische sappen uit de eigen boomgaard. Ook organiseren enkele deelnemers een walking dinner en zijn er aanschuifmaaltijden. Op weer andere locaties zijn bezoekers van harte welkom om zelf te horen hoe men nú op een boerenbedrijf woont en werkt en wat er gebeurt in de voormalige agrarische bedrijfsgebouwen. Er zijn tentoonstellingen met foto's van weide- en erfvogels, puddingvormen, oude boerenvoorwerpen en keramiek. De streekherder komt voorbij en er wordt ook live kaas gemaakt.

Boekje en routekaart

De proeverijenroute gaat door drie linten in de Utrechtse Waarden: Cabauw en Lopik, over de noord- en zuidkant van Benschop naar Polsbroek en door de Lange Linschoten in Oudewater. De deelnemers benutten de komende dagen om hun boerenbedrijven, woonboerderijen en andere aan te lichten panden zo fraai mogelijk te tonen aan het publiek, dat verwacht wordt op de avonden van 26, 27, 28 januari en op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 februari tussen 19.00 en 22.00 uur.

Het programma van de eerste week en de routekaart verschijnt dit weekend op www.verlichteproeverijen.nl. Vanaf 25 januari is een boekje met korte beschrijvingen en foto's van de deelnemende adressen beschikbaar. Bij het boekje hoort een routekaart en een overzicht van de activiteiten. Een setje is voor € 3,00 te koop bij de diverse boerderij- en Landwinkels in de Utrechtse Waarden, de TIP / VVV's in Montfoort, Oudewater, IJsselstein, Plus in Benschop, Read Shop in Lopik en bij de Welkoop in Haastrecht. Ook de deelnemers die 's avonds te bezoeken zijn, verkopen ze.

Wie nu al meer wil weten, kan contact opnemen met Lyanne de Laat via T 06 3001 3037 of E info@verlichteproeverijen.nl.


Meer informatie www.verlichteproeverijen.nl

« terug
Rechtshulp - Ermelo Mulderij Bedrijfsjuristen
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Vosters-Pulles Netersel - Containers Grond- en Sloopwerker, Straatwerk en Laseregalisatie
DijkmansBergJeths Advocaten Bladel
Gendringen Blumer Installatie Sanitair Verwarming Warm Water Electra Dakwerk Zinkwerk